Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN GRADA ČAKOVCA

Projekti vrijedni 150 milijuna kuna, projektira se i Regionalni teniski centar

Svečanost povodom Dana Grada Čakovca
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
29.05.2020.
u 13:47

Gradonačelnik Stjepan Kovač istaknuo je da će se, iako je COVID-19 poremetio mnogo toga, velike investicije koje su planirali kad su donosili proračun za ovu godinu i realizirati.

Danas se obilježava Dan Grada Čakovca, u spomen na 29. svibnja 1579 godine, kad je poveljom Jurja IV. Zrinskog tadašnje naselje Čakovec dobilo status slobodnog trgovište, a s time i status grada. U središtu grada započeo je trodnevni Festival cvijeća, jagoda i tradicije, a već tradicionalni mimohod u prijepodnevnim su satima upriličili i Gradski puhački orkestar te Čakovečke mažoretkinje.

U čakovečkom Centru za kulturu održana je središnja svečanost povodom Dana Grada. Predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat rekao je da se u izvanrednim vremenima i okolnostima pokazuje se nečija kvaliteta i dokazuje predanost poslu.

- Siguran sam da ćemo se u ostatku mandata, svi zajedno, bili članovi većine ili oporbe, i dalje odgovorno voditi voljom onih koji su nas birali, te zastupati i braniti njihove interese, kao i interese grada – kazao je.

Gradonačelnik Stjepan Kovač istaknuo je da će se, iako je COVID-19 poremetio mnogo toga, velike investicije koje su planirali kad su donosili proračun za ovu godinu i realizirati.

- Izvori i način financiranja dogovoreni su u prethodnom razdoblju, tako da planirana izgradnja nije upitna. Prije tri tjedna počeli su radovi na uređenju nogometnog igrališta s umjetnom travom na SRC Mladost. Prije četrnaest dana počela je izgradnja kružnog toka na križanju Vukovarske i Ulice Vladimira Nazora. Ovih dana počela je izrada glavnog projekta za izgradnju otvorenih bazena, a građevinski strojevi su u Zoni Brezje u Mihovljanu te Industrijskoj zoni Istok u Čakovcu. Završili smo izvedbeni projekt i troškovnik za novu zgradu Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, projektira se i Regionalni teniski centar. Uskoro nam slijedi javna tribina i raspisivanje natječaja za uređenje Trga Republike. Samo ovo nabrojano, vrijedi oko 150 milijuna kuna, a posebno ističem da je najveći dio novca osiguran iz vanjskih izvora. Za početak realizacije možda smo čekali koju godinu više, no svi mi dobit ćemo prijeko potrebnu infrastrukturu i to u velikoj mjeri financiranu novcem iz drugih proračuna – rekao je Kovač.

Uručene su godišnje nagrade Grada Čakovca. Nagradu za životno djelo dobio je Željko Medved, umirovljeni učitelj tehničke kulture iz Čakovca. Godišnju nagradu za obrazovanje primila je I. osnovna škola Čakovec. Na polju kulture i umjetnosti nagrađen je KUU Veseli Međimurci iz Čakovca. Godišnja nagrada za sport dodijeljena je Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan. Za rezultate u prošloj godini na području gospodarstva nagrađena je tvrtka Međimurka BS iz Čakovca, na području zdravstva godišnju nagradu je primila mr. sc. Tanja Rosić, a Udruga umirovljenika Grada Čakovca primila je godišnju nagradu za područje rada udruga.

Ključne riječi

Komentara 3

NE
Neo001
16:20 29.05.2020.

Čakovec i Međimurje imaju najgoru lokalnu upravu u Hrvatskoj, koja je kriva za zaostajanje grada i županije, pljačke naroda i prekobrojno uhljebljivanje levog kadra u svim mogućim i nemogućim pozicijama. Takav negativan odnos kriv je za masovno iseljavanje mladih iz Međimurja, koji seu svugdje doboro došli jer se zna da su iz tog kraja marljivi, sposobni ljudi, koji se brzo prilagode domaćinskom narodu, a na žalost brojni i asimiliraju. 2 godine obnavljaju 50 metara jedinog nadvožnjaka u gradu, od romske populacije stvorili su nepopravljivi problem... ima na žalost puno toga negativnog

Avatar KimberlyQW82
KimberlyQW82
23:44 29.05.2020.

w​​w​​w​​.​​l​​o​v​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

Avatar KimberlyXC74
KimberlyXC74
23:43 29.05.2020.

w​​w​​w​​.​k​i​​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije