Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Stojak

'Projekti se u Zagrebu ne planiraju, prilagođavaju se potrebama čovjeka koji se zove Milan Bandić'

Zastupnik Tomislav Stojak održao je u Gradskoj vijećnici konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
04.12.2020.
u 13:10

Naglasio je kako se ništa drugo nije moglo ni očekivati od čovjeka koji je uistinu "neumoran u obećanjima" te još neumorniji u neispunjavanju obećanja.

Zagrebački gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak prozvao je u petak gradonačelnika Milana Bandića zbog neodgovornog ponašanja, poručivši kako je prodaja gradskih zemljišta poput Paromlina, Gredelja i Zagrepčanke vrlo loš posao kada se radi iznenada i nenajavljeno.

"Kada jedno od najatraktivnijih gradskih zemljišta prodajete, i to potpuno iznenada, nenajavljeno, za iste novce za koje ste ga kupili, ne čini mi se da je baš odgovorno raspolaganje našim zemljištima, našim novcima, zagrebačkim novcima, ne gradonačelnikovim. Ukoliko se ova prodaja zemljišta Paromlina realizira kroz prihvaćanje proračuna mi nećemo dobiti novu Gradsku knjižnicu, novi centar kulturnog okupljanja Zagrepčana, nećemo dobiti jednu ustanovu koja nam nužno je potrebna", rekao je Stojak u Gradskoj skupštini.

Istaknuo je kako se izgradnja Gradske knjižnice na zemljištu Paromlina obećavala dugi niz godina, ali da se neće realizirati jer će se prodajom zemljišta namiriti proračunska rupa od više od milijardu kuna, za koju Stojak tvrdi da je nastala rasipničkim i neodgovornim ponašanjem gradonačelnika Milana Bandića.

"75 milijuna kuna je bila cijena po kojoj je Grad Zagreb kupio zemljište Paromlina 2006. godine. 2020. godine Gradsku knjižnicu nemamo, nije izgrađena, čak niti ne možemo naslutiti kada bi ona mogla biti tamo. Ali je zato gradonačelnik za istih 75 milijuna kuna najavio prodaju tog zemljišta. Nekako mi se ne čini da je to dobar posao u Zagrebu. To je vrlo loš posao", ustvrdio je Stojak.

Naglasio je kako se ništa drugo nije moglo ni očekivati od čovjeka koji je uistinu "neumoran u obećanjima" te još neumorniji u neispunjavanju obećanja. "To je nešto čemu smo svjedoci svih ovih godina njegovih mandata", kaže.

"Projekti se u Gradu Zagrebu uopće planski ne planiraju, nego se prilagođavaju potrebama čovjeka koji se zove Milan Bandić. Volio bih da predstavnici Gradske uprave na sjednici Gradske skupštine odgovore jasno i glasno zašto se jeftino prodaje Paromlin, zašto tamo neće biti knjižnica, iako su utrošeni milijunski novci da bi se pripremila gradnja knjižnice", kazao je Stojak.

Ističe da je ovakva situacija nastala zbog politike koja je došla do svojeg kraja.

"Koja želi rasprodati sve vrijedno što imamo u Zagrebu šest mjeseci pred izbore, na izborima na kojima Milan Bandić po prvi puta nije favorit, i nadam se da će se to i pokazati", ustvrdio je Stojak.

Stojak je komentirao događaj od prije nekoliko dana kada je Bandić s kolegicom bio snimljen u dućanu koji prodaje krzno, a pri tome nije poštivao epidemiološke mjere jer nije nosio zaštitnu masku.

"Vidite kako je bitno da imamo kriterije jednake za sve, bez obzira jeste li gradonačelnik, premijer ili obični građanin. Kao gradski zastupnik na javnim okupljanjima pokušavam pokazati da se moramo svi pridržavati onoga što nam je netko rekao da bi sačuvali svoje zdravlje. Tako bi se trebao ponašati i gradonačelnik. Ugrožava svoj život i zdravlje, i zdravlje drugih, a on je ipak čovjek koji mora paziti na svoje zdravlje jer je u rizičnoj skupini preko 65 godina", zaključio je Stojak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije