Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Ivo Stier:

'Projekt Slavonija ima za cilj vratiti ljude, omogućiti im radna mjesta te pokrenuti gospodarstvo

Davor Ivo Stier
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.03.2017.
u 16:19

Vlada želi razvijati partnerski odnos sa svim hrvatskim općinama i gradovima te zajedno s njima ravnomjerno razvijati sve naše krajeve poručio je Stier

- Projekt Slavonija jedan je od ključnih razvojnih ciljeva ove Vlade. Taj projekt imat će prioritet kada je riječ o demografskim pitanjima, otvaranju novih radnih mjesta te ulaganju u poljoprivredu i regionalni ruralni razvoj. U slučaju Požege radit ćemo i na kvalitetnijem prometnom povezivanju, jer je prometna izoliranost ovdje jedan od ključnih problema - rekao je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier u Požegi, gdje je svečanim mimohodom povijesnih postrojbi i svečanom sjednicom Gradskoga vijeća obilježen Dan grada.

On je tom prilikom istaknuo kako su Požežani i Požežanke, unatoč povijesnim i društvenim mijenama, zadržali ponos i odlučnost upravljanja svojim krajem. Prema njegovim riječima, Vlada želi razvijati partnerski odnos sa svim hrvatskim općinama i gradovima te zajedno s njima ravnomjerno razvijati sve naše krajeve. Projekt Slavonija pokrenut je kako bi se osiguralo 2,5 milijuna eura iz EU fondova isključivo za projekte iz pet slavonskih županija.

- Cilj projekta je vratiti ljude na područje Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, omogućiti im nova radna mjesta te pokrenuti rast i razvoj gospodarstva - istaknuo je Stier. I ove godine dodijeljena su javna priznanja laureatima. Kolektivne nagrade Grada Požege dodijeljene su Povijesnoj postrojbi „Trenkovi panduri“, Autoklubu Požega i tvrtki Presoflex gradnja d.o.o. Godišnje nagrade dobili su akademik Milko Jakšić i Luka Balenović, povelju humanosti Leonardo Matijević, a nagrade za životno djelo Davorin Kempf i Drago Krizmanić. 

> > 'Oživjet ćemo i potaknuti Slavoniju, koja zaslužuje čvrstu i kontinuiranu podršku Vlade'

Komentara 14

SA
sada
19:50 11.03.2017.

nema vise ljudi u slavoniji...... otisla je sa njima i slavonija.....

DU
Deleted user
17:08 11.03.2017.

Kako se najavljuje da će nadolazeča turistička sezona biti iznimno dobra i tu vidim jako veliki potencijal za Slavoniju da plasira svoje proizvode na more i bilo bi dobro da se proizvođači dobro organiziraju i ponude domaće proizvode i to već sada.

DO
doktorica
17:53 11.03.2017.

priče...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije