Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivotvorena diploma

Radio u školi s krivotvorenom diplomom: Progovorio lažni profesor iz Križevaca

učionica
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
16.05.2019.
u 10:11

Ravnateljica srednje škole Ivana Seljanca Gordana Juran Ratković kazala je kako je obavijest o lažnoj diplomi dugogodišnjeg kolege, koji je bio imenovan i za njezina zamjenika, dobila u ponedjeljak 29. travnja poslijepodne u pismu s fakulteta

Saša Đurđić, lažni profesor koji je početkom mjeseca dao otkaz u srednjoj školi Ivana Seljanca nakon što se otkrilo da ima krivotvorenu diplomu zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje progovorio je o cijeloj situaciji.

– Svjestan sam da sam pogriješio, sada sam prepušten institucijama koje će raditi svoj posao – izjavio je, posredstvom svoje supruge.

Njegova supruga Milica za Podravski.hr kazala je kako obitelj proživljava pravu dramu te  naglasila kako joj je sada najvažnije od svega sačuvati njihovo dvoje djece. – Ja to nisam znala, nisam onda ni bila u braku. Svjesna sam toga što je moj suprug učinio – rekla je ona slomljenim glasom. Zanijekala je da je njezin suprug otišao u Njemačku nakon otkaza koji je dao u školi u kojoj je radio 16 godina.

– Evo, tu je pokraj mene – rekla je Milica Đurđić.

Ravnateljica srednje škole Ivana Seljanca Gordana Juran Ratković kazala je kako je obavijest o lažnoj diplomi dugogodišnjeg kolege, koji je bio imenovan i za njezina zamjenika, dobila u ponedjeljak 29. travnja poslijepodne u pismu s fakulteta.

– Odmah idući dan, u utorak, pokrenuli smo dodatnu provjeru na fakultetu i nakon toga smo isti dan pokrenuli proceduru za davanje izvanrednog otkaza, a također smo podnijeli kaznenu prijavu. Procedura je strogo propisana i postupak davanja izvanrednog otkaza traje 14 dana. Kao prvi korak zatražila sam očitovanje od kolege Đurđića, za što je rok dva dana – rekla je 

Saša Đurđić došao je u školu i, umjesto očitovanja, sam dao otkaz. Da to nije učinio, škola bi nastavila s procedurom izvanrednog otkaza.

Video: Blaženka Divjak čitala uvrede koje je primila

Komentara 20

Avatar Voljeni Maršal Tito Pajcek
Voljeni Maršal Tito Pajcek
10:40 16.05.2019.

Opustite se ljudi. Papir vam mogu uzeti ali znanje nikako.

Avatar comparator
comparator
10:20 16.05.2019.

O kad bi bar toliko kulturan bio i Bandić i sam dao otkaz !

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
10:30 16.05.2019.

Koliko su djeca pažljiva na nastavi sasvim je nevažno tko im predaje ( i moj je magistar jednog predmeta pa ni ne pomišlja da bar stažira ) 😩

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije