Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obilne padaline i tuča

Proglašene prirodne nepogode za većinu Sisačko moslavačke županije

Nevrijeme u Sisku
Foto: Danijel Prerad
1/4
04.07.2019.
u 14:32

Za Petrinju je proglašena prirodna nepogoda poplava zbog obilnih padalina i tuče koje su 22. lipnja izazvale štete na poljoprivrednim usjevima i kulturama, stambenim i gospodarskim objektima te prometnoj infrastrukturi

Na osnovu prijedloga načelnika i gradonačelnika Sisačko moslavački župan Ivo Žinić proglasio je prirodne nepogode za područja gradova Petrinje, Gline, Novske i Hrvatske Kostajnice te općina Lekenik i Velika Ludina izazvanih obilnim padalinama i tučom u travnju, svibnju i lipnju.

Te nepogodu su izazvale velike štete na poljoprivredenim kulturama, stambenim i gospodarskim objektima te komunalnoj infrastrukturi.
Za Petrinju je proglašena prirodna nepogoda poplava zbog obilnih padalina i tuče koje su 22. lipnja izazvale štete na poljoprivrednim usjevima i kulturama, stambenim i gospodarskim objektima te prometnoj infrasturkturi.

U Hrvatskoj Kostajnici je proglašena nepogoda klizanje tla, koje se dogodilo 16. lipnja, usliejd obilnih oborina, i oštetilo prometnice.  Velika Ludina zatražila je i dobila prirodnu nepogodu zbog nekoliko poplava od 15. travnja do kraja svibnja, baš kao i Lekenik, kada su nastale velike štete na poljoprivrednim kulturama, te stambenim i gospodarskim objektima. Novsku je 16. lipnja pogodila tuča izazvavši štete u naseljima Voćarica, Jazavica, Roždanik, Rajić i Borovac dok su od 16. do 18. lipnja bujične vode izazvale štetu i u 20 glinskih naselja uslijed izlijevanja rijeka Maje, Buzete i Bručine te vode iz odvodnih kanala. Tih dana glinsko je područje pogodilo veliko nevrijeme praćeno obilnom količinom kiše.

Video: Olujno nevrijeme zahvatilo Sisak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije