Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niske temperature

Proglašena zabrana plovidbe na Dunavu

ledolomci, osijek (1)
Davor Javorović/PIXSELL
08.02.2012.
u 10:39

Očekuje se da će situacija biti još ozbiljnija jer je uzvodno, kod Budimpešte, čak 70 posto Dunava pod ledom koji će za dva do tri dana stići i do Hrvatske

Jutros u osam sati proglašena je zabrana plovidbe na Dunavu, izvijestili su iz Lučke kapetanije Vukovar. Ovakva je odluka donesena jer je 30-ak posto rijeke pod ledom koji se stvara zbog iznimno niskih temperatura koje su noćas pale i do minus 20 Celzijevih stupnjeva.

Prema riječima kapetana Ivana Barovića, očekuje se da će situacija biti još ozbiljnija jer je uzvodno, kod Budimpešte, čak 70 posto Dunava pod ledom koji će za dva ili dana stići i do Hrvatske.

U Hrvatskoj je zasad najkritičnije mjesto Daljska krivina.

Za danas je najavljen i sastanak predstavnika Hrvatske, Mađarske i Srbije na kojem će biti dogovoren raspored rada i djelovanja ledolomaca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije