Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvero optuženika s Ekonomskog fakulteta iznosilo obrane

“Profesorici Mlikotin Tomić htio sam zahvaliti darom“

desa
Antonio Bronić/Pixsell
20.11.2009.
u 18:06

Profesorica engleskog preinačila ocjenu studentu kad je ustanovila da je odslušao engleski u umirovljene profesorice.

Profesor Jadranko Grgona i ja obiteljski smo prijatelji i usluge smo uvijek rješavali uz bocu pića, nikada nije bila riječ o novcu. Iz transkripata se vidi da sam ga pitao može li omogućiti studentici Aleksandri Njegomirović da iziđe na ispit u Deše Mlikotin Tomić, što su me zamolili vjenčani kumovi.

Zanimalo me hoće li joj on osobno zahvaliti ili da ja donesem nešto iz svoje trgovine s darovima za svaku prigodu: rupce, kravate i slično – govorio je u obrani gost predavač na Ekonomskom fakultetu i generalni menadžer hotela Holiday Duško Stić (53) sucu Županijskog suda Zoranu Luburiću u nastavku suđenja profesorima, posrednicima i studentima s EF-a optuženima za kupoprodaju ispita. Kazao je da D. Mlikotin Tomić ne pravi ustupke, no djevojka je naučila i prošla.

– Imam i sada bocu rakije i maslinova ulja za Grgonu. Nisam mu ništa dao za profesoricu – kazao je. Kao i ostali koji su danas iznosili obranu, rekao je da nije kriv. Nina Listz (61), profesorica s Filozofskog fakulteta i viša predavačica poslovnog engleskog jezika na EF-u, optužena za upisivanje dvojke Danijelu Malariću, kazala je: – Studentima sam rekla da neću ni gledati drugi dio ispita ako nije točno odgovoreno pola pitanja s prve stranice testa.

On je imao 12 od 30 bodova i upisala sam mu jedinicu. Rekao mi je da nije moj student i da je slušao engleski u umirovljene kolegice, da moram pogledati i na drugu stranicu, što sam učinila. Peti je put polagao taj ispit.

Na usmenom je pokazao znanje za pozitivnu ocjenu. Potvrdio je to i Malarić: – Nisam vježbao taj tip zadataka iz testa. Na usmenom me pitala i ispravila jedinicu u dvojku. Ana Mužić (23) požalila se da ju je policija prisilila da prizna i tereti profesore.

Ključne riječi

Komentara 1

DA
damirtankovic
18:50 20.11.2009.

Nemreš vjerovati kak su svi nevini !!! Sve mi se čini da je po njima nazvan blagdan 28.12. - NEVINA DJEČICA !!! Svi znaju da su fakulteti jedan od najvećih izvora mita i korupcije. Sram ih bilo !!! Sve ih treba u zatvor, pa nek tam plaču kak su im male plaće !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije