Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznala krivnju

Profesorici doživotni zatvor jer je u napadu bijesa ubila troje kolega

Amy Bishop
Alabama Police Department
25.09.2012.
u 21:19

Amy Bishop pucala je na svoje kolege na Sveučilištu u Alabami jer je bila ljuta što joj nisu produžili radni staž

Bivša sveučilišna profesorica Amy Bishop osuđena je na doživotni zatvor zbog ubojstva tri kolegice te ranjavana druge tri osobe. Ona je na svoje kolege pucala u veljači 2010. godine tijekom sastanka odjela biologije na Sveučilištu u Alabami.

Smrtnu kaznu je izbjegla budući da je nekoliko mjeseci ranije priznala krivnju, piše Sky News.

Profesorica je ubila šeficu odjela biologije Gopi Padilu te profesorice Mariju Ragland Davis i Adriel Johnson. Profesor Joseph Leahy, pomoćnica Stephanie Monticciolo i asistentica Luis Cruz-Vera teško su ranjeni u pucnjavi. Bishop se na sudu branila kako nije to mislila učiniti.

– Ne možete uzeti napunjeni 9-milimetarski pištolj, uperiti ga u glave ljudi i govoriti da to niste mislili učiniti – rekao je okružni tužitelj Rob Broussard. Vjeruje se kako je profesorica pucala na svoje kolege jer joj je odbijen zahtjev za produljenje radnog staža što je značilo kraj njezine karijere na sveučilištu.

Komentara 1

SL
slavicabosnjak317
22:22 25.09.2012.

Kod nas bi dobila max. 10 godina i uz dobro vladanje bi izišla van već za 4-5 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije