Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LISTA LEKTIRE
Povratak na članak

Profesori, učitelji i knjižničari odlučili: Čitat će se Harry Potter, Čudo, Heidi...

8345 profesora, učitelja i knjižničara odlučilo – čitat će se Harry Potter, Čudo, Heidi...

Komentari 26

RO
Rope22
18:49 26.04.2019.

Nakon što sam došao do miljenka jergovića, prestao sam čitati.

VL
PO
pogrebnik
18:11 26.04.2019.

Profesori s diplomom,naravno bez znanja.Bolje profesori bez diplome a s znaanjem.

VL
RE
Reinkarnirani
19:11 26.04.2019.

Crna magija...sloboda i ljudska prava za činjene zla.

VL
Avatar rubinet
rubinet
22:32 26.04.2019.

A što Miljenko Jergović /Sarajevski m.../radi u hrvatskoj lektiri?

VL
MA
Matrix5
18:41 26.04.2019.

Super su im kostimi S jednim velikim K za reformu

VL
DU
Deleted user
19:11 26.04.2019.

Jesenti milu bigulicu, razočaran sem kakti črna mati zemla jerbo nigdje nije spomenuto moderno, progresivno, liberalno, tolerantno, empatično i inkluzivno nastavno pomagalo jako inspirativnoga i obećavajućeg naziva Moja dugina obitelj. Zar ta očaravajuća i genijalna slikovnica (i to u dvijee inačice - jedna s radosnom klinkom i dvojicom progresivnih tata, a druga s vesellim klincem i dvjema empatičnim mamama) ne bi trebala biti obveznim štivom djeci u 1. i 2. razredu osnovne škole? Kako će naša djeca uopće shvatiti da postoje ljudi koji su zbog nečega ponosni na nešto (jadna im kukala majka) te da i ona, po mogućnosti, jednog dana u što većem broju krenu tim naprednim i hvalevrijednim putem? Ne znam, ne znam, drage sestre i mila braćo, što bih mislio. Zar ministarska gospoja Divjak dr. Blažica nije primijetila tu nezapamćenu diverziju i gnjusnu sabotažu? Ah, ah, njoj se po glavi, kao tipičnoj informatičarskoj frikuši i gikuši, samo vrzmaju tableti, pa tableti i opet tableti. Čudam mi je taj njezin manjak ideološke budnosti. Žalosno.

VL
Avatar Dadinho
Dadinho
18:14 26.04.2019.

Kada bi stvarno željeli DRUŠTVO ZNANJA onda nebi djeci davali ćiri bu ćiri ba gluposti za čitat i to kao formu "obrazovanja" jer ima puno stvarnih priča i dogodovština koje mogu razvit maštu, potaknut na razmišljanje, pokrenut debate na satovima,a, dakle konkretne stvari iz konkretnog života. No postoje i odraslih na milijarde koji vjeruju u religijske bajke, samo su Harry Ppottera zamijenili biblijom i slično pa sve ovo ne čudi!

VL
DU
Deleted user
18:25 26.04.2019.

Ispadne da je Blaženka pod zaštitom kao sveta krava, a Andrej kao lički medvjed pa je zabranjeno pisati išta protiv njih. Dakle, da ponovim: apsolutno ništa nema iza Blaženke D., kako je utvrdio i A. Šiber.

VL
PA
Pajkoslava2
22:54 26.04.2019.

knjigu "moj tata spava s anđelima" moje dijete neće čitati. Nadam se da roditelji znaju što vam djeca čitaju. Ova knjiga je u pojedinim djelu erotskog sadržaja. Neka dobije jedinicu, ali to neće čitati.

VL
RE
Reinkarnirani
19:14 26.04.2019.

Predlažem da svi profesori budi s lažnom diplomom da bi se izvukli od ovog neznanja i zla.Tko je sposoban kupiti diplomu sposobniji je i učiti djecu da budu snalažljivi i siti.

VL
Avatar Dixie_land
Dixie_land
18:55 26.04.2019.

Sjećate se kako su Kinder jajetu prigovarali zbog slova k na igrački. Nekakva glupača se šokirala zbog toga. Treba joj sad poslat sliku hrvatske ministrice da vidi kakvi smo tek mi rasisti.

VL
ZA
zaki55
03:20 27.04.2019.

A da "stručnjaci" pogledaju u rječnik. Nije Lovac u žitu, nego Lovac u raži.

VL
VJ
vjaceslav
13:35 27.04.2019.

ovako - "ježeva kućica" je bila zanimljiva i razumljiva nami koji smo već odavno napustili selo i postali djedovi, "dnevnik anne frank" nije i ne može biti lektira jer je dnevnik djevojčice koja, suprotno onima koji misle da je to roman o holokaustu, o holokaustu nije znala ništa osim što je mogla naslutiti iz razgovora njenih roditelja i onih koji su djelili sklonište s njima, a kada smo, već, kod "anninog dnevnika" onda su mi kudikamo zanimljivije "beleške jedne ane" od mome kapora. a "mali princ" uz "alkemičara" i " galeba jonathana livingstona" su jedine tri knjige, zajednička poveznica im je što nisu debele, koje su pročitali elitni hrvati, a takvi će postati i divjakini učenici.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.