Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi dan na poslu

Profesor skupljač boca: Mislio sam da će mi se učenici rugati

pehar
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/4
02.03.2010.
u 16:19

Učenici OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića pokušavali su se probiti do svoga novog nastavnika i zaželjeti mu dobrodošlicu. Prvih mjesec dana će promatrati, a zatim odlučiti s kojim uzrastom djece želi raditi.

Dvorište OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu ključalo je od učenika. Svi su se pokušavali probiti do svoga novog nastavnika i zaželjeti mu dobrodošlicu. Zdravko Pehar, profesor povijesti i geografije, dojučerašnji skupljač boca, ganuto im je uzvraćao osmijehe i pozdrave te tiho priznao:

- Bogu hvala! Mislio sam kako će mi se rugati!

Što god da je mislio o svom prvom radnom danu, pokazalo se, bilo je krivo. Osnovci su bili razdragani, a doček v. d. ravnateljice Vesne Bobinski, pedagoginje Nine Šimunović i defektologinje Aleksandre Gavrilović i više nego srdačan. Nakon dobrodošlice, u društvu v. d. ravnateljice Bobinski mladi je profesor praćen pogledima osnovaca krenuo u obilazak svoje nove škole.

- Predivna je. Mislim kako napokon počinjem shvaćati da je ovo java i da će tu biti moj novi posao - uzbuđeno nam je dobacio, a gđa. Bobinski objasnila nam je kako će teći Zdravkovo uhodavanje u novi posao.

- Rad s djecom je iznimno zahtjevan pa smo odlučili kako će g. Pehar prvih mjesec dana provesti školske satove isključivo kao promatrač. Nakon mjesec dana privikavanja, postat će asistent i tada će na osnovi iskustva odlučiti s kojim uzrastom djece želi raditi. Sretni smo što mu možemo izaći u susret i uvjereni smo da će sve ići po planu…- rekla je v. d. ravnateljica Bobinski zamolivši nas da ne snimamo razrede i učenike jer škola zbog silnog interesa medija za priču o Zdravku Peharu želi zaštititi svoje đake.

Komentara 27

OB
-obrisani-
19:13 02.03.2010.

Nadam se da ce i Hrvatskoj svanit ka\' profesoru...

OB
-obrisani-
19:15 02.03.2010.

za pavelUSA.......stara poslovica.... \"Ko je uljudan preko mjere postaje dosadan.\"

VI
Vito
07:40 03.03.2010.

Sad je na redu obnova pročelja te škole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije