Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGLEDNI HRVATSKI ZNANSTVENIK
Povratak na članak

Prof Vrca: Je li pojava omikron-soja krunastog virusa COVID-19 dobar ili loš događaj?

Delta-soj je manje zarazan, ali je klinička slika teža iako se on sporije dijeli u stanici. U akutnom stadiju ciljni organ su pluća. Omikron je zarazniji, brže se širi među ljudima, ali klinička slika koju razvija je siromašnija, slabija. U akutnom stadiju ciljni organ nisu pluća nego gornji dišni putovi.

Komentari 6

WA
Waffle
19:57 14.01.2022.

Onaj tko preporuča ovo cjepivo javno,bez upozorenja koja je dužan dati(istinito informiranje,informirani pristanak) biti će moralno odgovoran za svaku potencijalnu bolest/smrt koja uslijedi kao posljedica cijepljenja.

VL
SA
Samuraj3
19:30 14.01.2022.

Žao mi je svake osobe koja je napustila ovaj svijet to neka je jasno, no ljudi, vrlo jednostavno, postoji zlo. Čovječe trebate se odlučiti na koju ćete stranu. Nema srednje odluke, sredina je farizejština i hipokrizija. Tko je bez grijeha neka baci kamen prvi. Može se krenuti krivim putem, ali čovječe ne trebaš ostati na tom putu. Dobro znaš kome se uvijek možeš obratiti, tko te uvijek čeka raširenih ruku. Gospodin je kasno rekao - "Ne boj se. " Dakle moje pitanje svima Vama jest, hoćete li se odlučiti na stranu dobra, ljubavi, života, slobode, ili na stranu zla i kupljenih ljudi prodanih duša koje ga propagiraju i zla koje ne poznaje ove tri riječi i koje Vas želi porobiti? Ja sam odabrao. A Vi?

VL
IB
iva.begovic
00:47 15.01.2022.

Korona je znanost devastirala i prostituirala. Odjednom su svi stručnjaci u području epidemiologije i imunologije. Neukusno je objavljivati kvaziznanstvena mišljenja. Vrca je neurolog po struci pa može nešto pametno reći o neurološkim bolestima ali ne i o koronavirusu. To sam shvatila još prije kada je, možda čak za ove iste novine, rekao da je simptom gubitka okusa i mirisa kod covid-19 - respiratorni simptom. Uhvatila sam se za glavu kad sam to pročitala. Da neurolog izjavii da je gubitak osjeta respiratorni sindrom? O tempora, o mores.

VL
GR
Gravity
14:09 15.01.2022.

Zaboravili ste stavit da je ovo promo članak hahaha

VL
WT
WTF!
11:25 15.01.2022.

Čemu toliki elaborat? Omikron sa blagim nuspojavama pomaže da steknemo prirodni imunitet ili ne? Kaj tak veliki problem jednostavno odgovoriti na to pitanje?

VL
OO
onako_ovlaš
10:55 15.01.2022.

gledam u crosbi dotični ima par kolektivnih članaka,knjige nema,pretanko

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.