Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA KAKVU TREBAMO

Prof. Maldini: Bilo bi poželjno povećati prefencijalno glasovanje

04.03.2019.
u 11:22

Isticao je hrvatski izborni sustav i nejednakosti biračkog prava, ideološke prijepore i pojavu populizma, te instituciju Predsjednika RH

Koje su glavne dileme hrvatskog političkog sustava? Ovu je kompleksnu temu u sklopu Večernjakove konferencije Hrvatska kakvu trebamo analizirao profesor  sa Sveučilišta u Dubrovnik Pero Maldini. 

Isticao je hrvatski izborni sustav i nejednakosti biračkog prava, ideološke prijepore i pojavu populizma, te instituciju Predsjednika RH. 

- Potrebno je redefinirati područja odnosno veličine izbornih jedinica. Bilo bi poželjno povećati broj preferencijskih glasova do 3, uz prag 10 posto ukupnih glasova liste - ocjenjuje prof. Maldini. 

O vrućoj temi odlučivanja referendumima Maldini je istaknuo: 

- Potrebno je otkloniti mogućnost narušavanja ljudskih i građanskih prava poglavito ravnopravnosti manjina. 

Komentara 9

FT
feel_the_coruption
11:39 04.03.2019.

Ne može. Plenki anemija se boji naroda. On voli pupavca i vrdoljaka, jer je pomoću njih na vlasti. Da se pita narod, ne bi bilo koalicije HDZ/SDSS/HNS - jer je to koalicija za smrt hrvatske !

Avatar Obama
Obama
14:20 04.03.2019.

Ne bitno je mišljenje "dvorskog glasnogovornika " i "Predsjednika socijalističke omladine" iz 90-tih.

TB
taras.buljba
11:48 04.03.2019.

Glavni zulj Hrvatske je pravosudje i porezna uprava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije