Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubravka Hrabar:

'Milas Klarić nemušto se nastoji izvući zbog neprimjerene izjave'

Prof. dr. sc. Dubravka Hrabar
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/4
06.10.2016.
u 22:00

Na optužbu pravobraniteljice za djecu o manipulaciji njezinim izjavama prof. Hrabar citira njezine riječi u Temi dana na HTV-u

Nakon što je prof. dr. sc. Dubravka Hrabar u intervjuu Večernjem listu rekla kako je za docenticu na obiteljskom pravu skandalozna tvrdnja da je brak “privatnopravni odnos i da se država nema što petljati u njega”, doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić uzvratila je da prof. Hrabar “i nadalje manipulira mojim izjavama” jer da je rekla samo da je nepotrebno obvezno savjetovanje prije razvoda. Stoga je prof. Hrabar reagirala:

“Ne ulazeći u nepristojne, neakademske i neprimjerene ‘narodne mudrosti’ gospođe Ivane Milas Klarić i njezine ocjene mene kao osobe i stručnjakinje, samo želim radi istinitog informiranja vašeg čitateljstva citirati riječi koje je gospođa Milas Klarić izrekla u emisiji Tema dana, na HTV-u 1 dana 23. rujna 2016., kako bi se razjasnilo da ja nisam manipulirala ni s kim i ni s čim, kako to ona navodi.

Naime, Milas Klarić je rekla, govoreći o predbračnom savjetovanju kako je isto ‘krajnje zadiranje javnopravnih tijela u privatnopravan odnos’ (u 6.19. minuti), ‘brak je jedan privatnopravan odnos dvoje ljudi’ (u 6.24. minuti), ‘to je zadiranje u privatnost građana’ (u 7.12. minuti). U intervjuu objavljenom u Večernjem listu 28. rujna osvrnula sam se na, s pravnog gledišta, zastrašujuće tvrdnje Milas Klarić o privatnosti braka i nedozvoljenom miješanju države u nj. Dakle, u tome se članku uopće nisam osvrtala na savjetovanje prije razvoda braka. Sada se Milas Klarić nemušto nastoji izvući iz neprimjerene izjave koju je dala na TV-u, a na koju sam ja reagirala. A što se tiče mojih izjava koje govore puno o meni, kako to Milas Klarić kaže, dakako, naše izjave i naša djela još više govore o svima nama”, završila je prof. Hrabar.

>> Na crkveni tečaj nikome nije teško, samo kako bi napravili predstavu od vjenčanja

Komentara 1

VR
vrt
23:03 06.10.2016.

Brakom superužnici imaju potrebu biti i dio šire zajednica, društva. I zato većina ljudi javno i pred i pravno valjano sklapa braka. Ima onih koji žive zajedno i bez braka, ali oni koji su ga sklopili pristaju sva prava ii obaveze koje proizlaze iz njega, kao i na to da njihova veza više ne bude samo "njihova privatna stvar".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije