Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demagogija u doba koronavirusa

Prof. Capak nije u pravu, Ostojić u kampanji može biti sve pa i epidemiolog

Rajko Ostojić i Krunoslav Capak
Foto: PIXSELL
1/4
27.06.2020.
u 12:56

Je li postupak dr. Ostojića mučenički čin uzvišene odgovornosti ili promašeni demagoški pokušaj izbornog profitiranja, ocijenit će birači, a ne epidemiološka struka.

Bilo je pitanje vremena kad će se i to dogoditi. Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić, u izbornoj kampanji sam je sebe epidemiološki dijagnosticirao, testirao i samoizolirao! Premda za to nije bilo baš nikakva razloga. Jer, iz njegova očitovanja proizlazi kako nije bio u "bliskom kontaktu" sa zaraženim predsjednikom SDP-ove podružnice u Donjoj Dubravi, Adrianom Friganovićem, a i test mu je bio negativan.

Prof. Krunoslav Capak zamjerio je Ostojiću što se kao gastroenterolog petlja i nipodaštava epidemiološku struku, pa je ustvrdio kako je to nedopustivo. Razumljiv je osjećaj povrijeđenosti prof. Capaka ali zanemario je da je dr. Ostojić u izbornoj kampanji, i to nositelj jedne od listi SDP-a pa mu je, kao i svim ostalim kandidatima, dopustivo da se predstavlja kako može biti sve, pa i epidemiolog.

Video: Ankica Mamić i Davor Ivanković o kampanji

Zapravo, prof. Capak svojom se reakcijom umiješao u posao političara i to na način da bi uskratio pravo prof. Ostojiću da pokuša politički profitirati na svojoj samoizolaciji aludirajući na Andreja Plenkovića, za kojeg je epidemiološka struka zaključila kako se ne treba izolirati.

Je li postupak dr. Ostojića mučenički čin uzvišene odgovornosti ili promašeni demagoški pokušaj izbornog profitiranja, ocijenit će birači, a ne epidemiološka struka. Isto tako birači će ocijeniti je li jednako tako riječ o glumatanju i kad političari otkazuju predizborne skupove puni brige za zdravlje građana, imajući u vidu kako su se još do jučer s građanima grlili i nedistancirano družili ulazeći u zonu epidemiološki "bliskog kontakta". 

Komentara 78

Avatar morski
morski
13:19 27.06.2020.

1. SDP nema novaca za kampanju pa se vade da odustaju od kampanje zbog brige za zdravlje 2. SDP po anketama stoji loše bez obzira što su okupili sve što hoda na lijevu nogu, neznaju šta bi napravili pa pokušavaju ulijetati u područje epidemiologa jer je to In.

ST
stefj
13:26 27.06.2020.

Ma Ostojić ne da nije epidemiolog, on je prvenstveno demagog, uostalom kao i mnogi na političkoj sceni. Mislio je poentirati i od sebe napraviti mučenika, a ispao je proziran i smiješan... Interesantno je kako sada pred izbore opozicija nameće svakakve teme, samo ne one bitne, a to je prvenstveno gospodarska kriza koja nas očekuje. Možda je i jasno zašto, u zadnjoj krizi SDP se pokazao kao jako loš upravljač, tako da tu temu treba izbjegavati u širokom luku... No, nije jasno zašto i drugi to rade, poput Škore, Mosta i Možemo, valjda se jednostavno ne mogu oduprijeti medijima...

ST
stefj
13:49 27.06.2020.

Zapravo je ova rasprava smiješna... Koliko god sam osobno protiv lockdowna, ovaj stožer iza sebe ima poprilično uspješnu borbu protiv virusa iz sebe, dok jedino što Ostojić ima jest poprilično neuspješan rezultat kao ministar zdravstva. Jedini "uspjeh" mu je bio što je ministarstvo preimenovao iz ministarstva zdravstva u ministarstvo zdravlja... Zapravo, on je jedan od smijenjenih. A ako ga je Milanović smijenio, što reći osim da nije bio dobar niti za najgoru vladu u povijesti Hrvatske...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije