Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROSTRUKO UBOJSTVO

Splitski sud produljio pritvor Filipu Zavadlavu, vraćaju ga u Zagreb

Filip Zavadlav
Foto: Milan Šabić/PIXSELL, Facebook/Privatni album
1/8
06.02.2020.
u 16:00

Njegov branitelj Branko Šerić je izjavio kako se Filip nije izjašnjavao o potrebi produljenja istražnog zatvora, već se pridružio njegovom stavu da će sud donijeti odluku.

Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko teško ubojstvo 11. siječnja ove godine na ulici u splitskom Varošu, u četvrtak je iz Zagreba doveden u Split, u Županijski sud gdje je održano dokazno ročište na kojem su saslušani njegov otac Ante i brat Stanislav. Potvrdio nam je to Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

- Brat i otac nisu svjedočili, iskoristili su svoj zakonski privilegij da kao članovi uže obitelji ne moraju dati iskaz – izjavio je Romac.

Zavadlav je na sud doveden uz velike mjere osiguranja, policajci u pancirkama bili su pred uredom suca Mlađana Prvana. Održano je i ročište za produljenje istražnog zatvora Filipu Zavadlavu na kojemu je pritvor produljen za još dva mjeseca.

Njegov branitelj Branko Šerić je izjavio kako se Filip nije izjašnjavao o potrebi produljenja istražnog zatvora, već se pridružio njegovom stavu da će sud donijeti odluku.

Video: Tko je Filip Zavadlav

Filipa Zavadlava pregledala je psihijatrica koja je ustvrdila da je raspravno sposoban. Nakon uhićenja nije iznio obranu, tada je utvrđeno da je raspravno nesposoban i prebačen je u Bolnice za osobe lišene slobode u Zagreb. Psihijatrijski ga vještače stručnjaci iz Psihijatrijske klinike Vrapče.

Odvjetnik Šerić izjavio je kako mu je sada bolje, i potvrdio je kako je po procjeni sudske vještakinje bio raspravno sposoban, a kako će postupak teći dalje ovisi o rezultatima vještačenja koji se još čekaju.

Tužiteljstvo tereti Filipa Zavadlava da je iz automatske puške ubio Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića iz bezobzirne osvete prema osobama iz narko miljea koje su terorizirale njega i druge članove njegove obitelji.

Nakon što je prisustvovao ročištima na Županijskom sudu u Splitu, Filipa Zavadlava vraćaju nazad u Zagreb, doznajemo od Damira Romca sa splitskog Županijskog suda.

Trostruko ubojstvo u Splitu: Nosio pušku po gradu i tražio iduću žrtvu

Komentara 3

SV
SveJeUzalud
18:15 06.02.2020.

...treba ga čuvati za krizna razdoblja....

GR
gragakarlovac
16:12 06.02.2020.

Nije mu sigurno u Splitu pa mora u Zagreb

IV
Ivicazgb
16:29 06.02.2020.

Miran je do penzije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije