Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Cetinski

Prodavatelji šute, a zemlju za Končara navodno kupovao Icarus

cetinski
Robert Anić/Pixsell
14.10.2010.
u 20:30

Vlasniku nekretnina nudila bi se viša cijena, a prodavatelji su razliku od prvotne cijene vraćali – agentu za nekretnine.

Nakon što je Danko Končar podigao prijavu protiv bivših suradnika, policija istražuje slučaj. U vezi s tim u krugovima na tržištu nekretnina u Istri najčešće se spominje rovinjska agencija Icarus d.o.o. vlasnika Borisa Sorga. Upućeni tvrde da je ta agencija po Istri otkupljivala zemljište za Kermas grupu.

Navodno je vlasniku nuđena viša cijena (nekoliko eura više po metru), a prodavatelji su razliku od prvotne i dogovorene cijene vraćali agentu za nekretnine. Treba provjeriti i koliko je Vinka Cetinski, kao osoba koja je odobravala sklapanje poslova za Kermas ulaganja, imala veze s takvim poslovima.

Prodavatelji ne žele svjedočiti iako su dva puta zakinuti: više su platili zemlju, ali i porez na promet. I odvjetnik Željan Hrvatin surađuje s vlasnikom rovinjske tvrtke. Navodno je i Drago Radolović iz Poreča za Končara otkupljivao nekretnine koje je unosio u tvrtku, pa prodavao tvrtku iako se stvarna kupovna cijena nekretnine mogla vidjeti i iz ugovora.

Komentara 2

UT
utatica
21:05 14.10.2010.

ljudi moji, tko je ovdje lud, ovaj srbijanac je plaćao u prosjeku 10 eura za kvadrat, bilo je tu ruševnih kuća, dakle na građevinskim parcelama, poljopriovrednog zemljišta, terena uz more i šta sve ne, ne znam šta taj misli poštoo je kvadrat u Istri, pa nije Istra Afrički pijesak, ja mojih 11000 m2 u unutrašnojosti Istre prodajem za 50 eura m2, isitna da ga ne mogu prodati, ali 30 sam već dobivala, nekužim kaj ovaj srbijanac hoće,navikli oni dobivati hrvatsku grudu za badava, e ne bu više išlo, pošteno platite ili tražite dalje

EU
EUfan
22:05 14.10.2010.

Ludo jedna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije