Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U dućanima sumnjičavi

Prodavačice: Neradna nedjelja kratko će trajati

29.12.2008.
u 18:59

U malim dežurnim kvartovskim dućanima prodavači ne samo da se ne boje otkaza, nego iskreno sumnjaju da će od 1. siječnja nedjelja za njih biti neradna.

– Skeptična sam, ne vjerujem da neću raditi nedjeljom. Mene nitko o tome nije obavijestio. Ne bojim se otkaza, ne budite smiješni. Ako stvarno nedjelja bude neradna, i dalje ću raditi od ponedjeljka do subote – rekla nam je gospođa Magda iz malog dućana PPK u Dubravi, koja kaže da bi nedjelju radije provela sa svojom obitelji. U susjedstvu je i mali Konzum, koji građani popularno zovu “dežurnim dućanom” jer radi 361 dan u godini. I u njemu su prodavačice bile skeptične.

– To su vam čiste gluposti! Neradna nedjelja jako će kratko trajati. Vidjet ćete. Uvijek u prosincu svi o tome govore i pišu, ali nikad ništa. Otkaza se ne bojim jer znam da ću raditi i nedjeljom – rekla nam je blagajnica Ana, koja više od dvadeset godina radi nedjeljom. Boji se jedino za svoje kolegice koje rade u supermarketima. One bi mogle biti višak i dobiti otkaz. Isto je rekao i prodavač Mišo, koji radi u kiosku na Britancu.

– To vam nije ništa sigurno. Mene još nitko nije službeno obavijestio da od 1. siječnja radim, umjesto do 22, sata samo do 14 sati.

Kupci pak kažu da im neradna nedjelja neće promijeniti životne navike .

–Hvala Bogu da više nedjeljom neće raditi dućani. Te žene zaslužuju, nakon 30 godina, jedan slobodan u tjednu. Meni ništa ne znači radna nedjelja, ne sjećam se kad sam zadnji put išla nedjeljom u kupovinu – kaže gospođa Milka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije