Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(NE)POVOLJNA PRODAJA Na isti način nasamareno još 30-ak građana?

Prodavač tajio da auto nije ocarinjen

04.11.2008.
u 22:16

VUKOVAR – Kada je prije tri godine u autokući iz Preloga kupovao VW passat proizveden 1996. godine, Vukovarac Jovica Lazić nije mogao ni zamisliti da će nakon dvije godine automobil biti prisilno parkiran u garaži jer ga neće smjeti voziti.

– Auto sam kupio od Štefana Bermanca, vlasnika autokuće u Prelogu, u rujnu 2005. godine. Platio sam ga 8400 eura i za njega dobio sve potrebne dokumente. Da je tada bilo nešto sumnjivo, vjerojatno mi u policiji ne bi dopustili ni da ga registriram – kaže Lazić.

Dodaje da je isti automobil vozio dvije godine, da bi u listopadu prošle godine dobio poziv iz vukovarske policije, gdje su mu rekli da s automobilom nešto nije u redu te da mora vratiti registarske tablice.

Prevareni diljem zemlje
– Rekli su mi u policiji da auto nije ocarinjen, odnosno da su neki dokumenti o carini krivotvoreni. Mislim da zbog toga ne bih tebao ispaštati, a tko je kriv neka ustanove država i Bermanec. Jedino što želim jest da mi se vrati moj automobil i da ga opet mogu voziti – istaknuo je Lazić.

Da bi stvar za njega bila gora, vlasnik autokuće iz Preloga Štefan Bermanec, od kojega je i kupio automobil, u veljači ove godine osuđen je na dvije godine zatvora zbog krijumčarenja automobila i izbjegavanja carinskog nadzora.

– To je sada začaran krug, u kojem sam nastradao ni kriv ni dužan. Koliko sam čuo, na isti je način prevareno još 30-ak osoba iz cijele Hrvatske. Ogorčen sam i Općinskim sudom u Prelogu, na kojem sam još prije osam mjeseci podnio tužbu, a dosad nisu zakazali ni jednu raspravu. Nisu ni pokušali riješiti ovaj slučaj – zaključio je Lazić.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije