Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malverzacije

Prodanović: Sudi se žrtvama umjesto egzekutoru

čedo suđenje
Ivica Galovic/PIXSELL
31.05.2013.
u 13:15

Županijsko državno odvjetništvo u tereti Jerka Zovaka da si je od 2002. do 2005. godine, kao direktor Slavonije DI, nezakonito pribavio 3 milijuna kuna.

U ponedjeljak, 3. lipnja, nakon maratonskog sudskog procesa na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu bit će izrečena presuda vlasniku SBplus portala Jerku Zovaku, njegovu sinu Domagoju Zovaku te pročelnici gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ankici Majetić zbog zloporabe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Županijsko državno odvjetništvo tereti Zovaka da si je od 2002. do 2005. kao direktor Slavonije DI nezakonitom isplatom novca za plaće, neobavljene pravne usluge i pozajmice pribavio nepripadajuću financijsku korist u iznosu od 3 milijuna kuna.

Njegova sina Domagoja tereti se da je kao predsjednik NO-a tvrtke potpisao ugovor o menadžmentu, a koji je potom Ankica Majetić sastavila i potpisala te joj je temeljem toga utvrđena plaća od 13 tisuća kuna, a zatim i otpremnina u iznosu od 624 tisuće kuna.

– Četiri godine sudilo se ljudima koji su opljačkani, a tužio nas je onaj koji nas je i opljačkao, trudeći se svim silama predstaviti nas sebi ravnima, dakle kriminalcima. Unatoč tome, spokojno očekujemo oslobađajuću presudu – rekao je Jerko Zovak.

Njegov odvjetnik Čedo Prodanović izrazio je žaljenje što državno odvjetništvo vodi postupak protiv njegova klijenta, umjesto protiv egzekutora koji je, kaže, na nezakonit način došao do Slavonije DI.

– On nam se sada debelo smije pod plaštom države – kaže Prodanović.

Jadranka Sloković, odvjetnica Ankice Majetić, kaže kako još nije vidjela predmet koji je na ružniji način iskonstruiralo državno odvjetništvo, koje je nekritički prihvatilo anonimne prijave ljudi koji očito imaju interesa da njezina klijentica ne bude tu gdje jest.

– Riječ je o političkom progonu moje klijentice koju kontinuirano provodi državno odvjetništvo po ne znam čijem nalogu – kazala je Sloković.

>>Šefica MMF-a neće biti optužena za zloporabu položaja i ovlasti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije