Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačka zona

Prodano čak 90 posto parcela, ali zasad radi tek sedam poduzetnika

zona
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
05.08.2012.
u 11:44

Pred završetkom su još četiri pogona, dok ostali rade projektnu dokumentaciju ili čekaju oživljavanje gospodarske aktivnosti

Karlovački KGK, Kontal, Toner, MPS 67, Građevinski obrt Gramont Goršić, Ceste Karlovac i Niteh, sedam je tvrtki koje trenutačno obavljaju svoju djelatnost u Poduzetničkoj zoni Korana. Zapošljavaju ukupno 320 djelatnika.

 Novi ugovori

 U fazi izgradnje pred završetkom su još četiri proizvodna pogona. Ostali rade projektnu dokumentaciju ili čekaju oživljavanje gospodarske aktivnosti. Iako brojka od 320 otvorenih radnih mjesta nikako nije zanemariva, mnogi su očekivali bolje rezultate karlovačkog Poslovnog parka u koji je od 2005. do 2011. uloženo 40,5 milijuna kuna.

Posebno kada se zna da je dosad prodano 290.790 četvornih metara ili devedeset posto površine svih parcela. Međutim, kako je lani potpisano 15 privremenih i 23 konačna kupoprodajna ugovora, vjeruje se da će se situacija ipak poboljšati.

 – Povjerenstvo za prodaju zemljišta odobrilo je kupnju za sedam poduzetnika, koji su u proračun Karlovačke županije uplatili 1,4 milijuna kuna. Za prodaju su ostale još tri parcele ukupne površine 31.005 četvornih metara – rekao je direktor Poduzetničke zone Korana Mladen Kobasić.

Dodaje da se u ovoj godini planiraju asfaltirati prometnice sa oborinskom odvodnjom i izgraditi ograda na dijelu zone u dužini od 200 metara. Za potpuno uređenje nužno je još 6,5 milijuna kuna čime bi se ugradili rubnjaci i izgradili nogostupi te postavila javna rasvjeta unutar zone.

 Oporba hvali ostvareno

 – Sjećam se kada je 2007. Branko Vukelić otvorio tadašnju Poduzetničku zonu Logorište. Gledajući razvoj Svete Nedjelje, Jastrebarskog, Dugopolja, bio sam skeptičan. Sada vidim da je to dobro. U zoni je prodano više od 90 posto parcela, neki su ih kupovali više, a najveći teret podnijela je Karlovačka županija. Kada se hoće, može se – poručio je SDP-ov Pero Karmelić.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
mador
13:58 05.08.2012.

veliki uspijeh sto radi u 7 tvrtki 320 djelatnika a nekad je samo KGK zaposljavao vise ali radnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije