Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKODNEVNI PRIZOR

BiH policija u kolonama vodi migrante u kamp blizu hrvatske granice: 'Vrlo smo zabrinuti'

Migranti u kampu u Bihaću
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
19.08.2019.
u 20:25

Zoran Ničeto, načelnik Uprave za granicu, nije iznenađen ovakvim prizorom

U javnost je procurila snimka kolone migranata u Bosni i Hercegovini gdje u pratnji tamošnje policije u kolonama koračaju cestom nedaleko od Bihaća.

Dnevnik Nove TV u posjedu je spomenute snimke, a spornu je komentirao i šef MUP-ove Uprave za granicu nazivajući ovo zabrinutim, ali svakodnevnim prizorima.

- Vrlo smo zabrinuti ovom snimkom, a čujemo da ima još takvih snimki i događaja gdje se grupe od po stotinjak ilegalnih migranata organizirano od strane policije de facto protjeruju u Hrvatsku, odnosno stavljaju u taj improvizirani kamp koji je van svih humanitarnih standarda- kaže Zoran Ničeto za Dnevnik Nove TV, načelnik Uprave za granicu.

Ovaj se kamp nalazi šest kilometara od hrvatske granice, a prije otprilike 2 mjeseca je napravljen na području gdje je nekad bilo odlagalište otpada. Tamo je privremeni dom oko 700 ljudi, a u okolici kampa se procjenjuje da ima duplo više. Struje nemaju, vodu dobivaju u cisternama te im je riješen sanitarni čvor.

Ključne riječi

Komentara 68

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
21:03 19.08.2019.

Znaci, ukratko, vlasti BiH namjerno naprave kamp za prihvat izbjeglica pokraj granice RH, namjerno im tamo u kampu ucine zivot sto tezim i posredno ih salju da prelaze preko u Hrvatsku. Hrvatska ih naravno hvata i vraca u BiH. Duznosnici BiH i naš “nevladin sektor” ili sorosbratija zatim prozivaju RH zbog brutalnosti? Ukratko, ovo je tipican neprijateljski cin susjedne zemlje koji se takvim ne smije javno izreci. I sad ti razvijaj normalne odnose s susjednom zemljom koja je definitivno pod utjecajem koga?

Avatar anti_komunist
anti_komunist
22:21 19.08.2019.

sad po njih budu dosli i doma ih ugostili komentatori tipa casnik, umjereni, kamocemo te ostala leftardska "napredna" klatez ....

Avatar munšajn
munšajn
21:49 19.08.2019.

BiH bošnjački osmanluk svakim danom sve otvorenije i agresivnije pokazuje svoje pravo lice. Misle da će ih od svega izbaviti to što su muslimani u Europi? To su od Srba naučili šemu o "ugroženosti"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije