Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'za uspješnost'

Procurio bizaran dokument: Bandićeva pročelnica za samu sebe tražila izdašnu nagradu

KHL Medvescak - Jokerit
Goran Stanzl/PIXSELL
13.02.2021.
u 13:28

"Slijedom navedenoga, mišljenja smo da je ispunila uvjete za isplatu dodatka za uspješnost u radu, u visini od jedne njezine plaće", stoji u dopisu u kojem pročelnica zagovara sama sebe

Sanja Cvjetko Jerković, pročelnica zagrebačkog Ureda za strateško planiranje Zagreba, napisala je dopis u kojem hvali samu sebe, nabraja koliko se zalagala, ističe svoj doprinos i od svog šefa, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića traži suglasnost za naknadu za uspješnost.

Potraga RTL-a u posjedu je tog dokumenta koji pokazuje bizaran način na koji se valorizira, a potom i financijski nagrađuje rad visokih službenika u javnoj upravi. 

"Slijedom navedenoga, mišljenja smo da je ispunila uvjete za isplatu dodatka za uspješnost u radu, u visini od jedne njezine plaće, utvrđenu gore navedenim Pravilnikom o kriterijima za utvrđivanje natprosječnih rezultata u radu i načinu isplate dodatka za uspješnost u rad, te molimo Vašu suglasnost za isplatu dodatka za pročelnicu", zagovara samu sebe pročelnica u dopisu Milanu Bandiću.

Mjesečna plaća pročelnika u zagrebačkoj upravi iznosila je prošle godine oko 18.380 kuna (neto uz osnovni osobni odbitak) budući da je za radno mjesto pročelnika utvrđen koeficijent složenosti poslova 5,54, kažu nam iz gradskog Ureda za financije. Godinu dana prije te su se okvirne plaće kretale oko 17.800 kuna.

Nagrađena je dodatkom za uspješnost za spomenik žrtvama Holokausta koji od početka slovi kao jedan od najspornijih gradskih projekata. Taj spomenik jedinstven je u svijetu: posvećen je žrtvama holokausta, no židovska ga zajednica ne želi i traži da se drugačije zove. Primjerice, na sam dan otvaranja izložbe na kojoj su predstavljeni radovi za Spomenik za šest milijuna Židova stradalih u Holokaustu reagirali su iz židovske zajednice pitajući zagrebačkog gradonačelnika zašto se uz središnji europski memorijal koji postoji u Berlinu, u Zagrebu podiže spomenik iste namjene i istoga naziva te da bi u Zagrebu trebalo očekivati spomenik žrtvama NDH. 

Zanimljivo je spomenuti da Ured koji vodi pročelnica Cvjetko Jerković stoji i iza besmislenog i skandaloznih 13 milijuna kuna skupog projekta Ljeto na Savi koji je završio fijaskom. Nije poznato je li nagrađena za "uspješnost" i tog projekta.

Komentara 50

SH
Sharkee
15:03 13.02.2021.

Po slici se vidi da je lajava, gramziva, svadljiva, umišljena, iskompleksirana..

MM
mad.max
16:02 13.02.2021.

Gospodji treba pomoci, ona je nazalost kronicna alkoholicarka

DU
Deleted user
14:33 13.02.2021.

To je temeljnin problem svih struktura RH. Način i procesi kadroviranja i vođenja kadrova. Možeš imati svjetske rezultate nitko te kod nagrađivanja za novčane nagrade neće predložiti. Kad radiš dat će ti još više, kao "daj pusti onog ,nema pojma, ti to znaš pa napravi, onda ti napišu pohvalnicu na praznom papiru, ka eto nije da nismo. Pokloni , činovi, funkcije, to se dogovara po klubovima, kafičima kad se jedva prepoznaju. Primjer,sve izorganiziraš, napraviš probu nekog događaja i onda ti kažu vidi , ti ćeš biti imenovan zamjenikom čovjeku koji evo danas će vidjeti kako si to napravio . To je razlog hoda u nazad RH. Gospođu ne znam, ali znam iz iskustva da su jedino oni dobro prolazili koji su bili po klubovima ili sami opisivali sebe i bili dosadni. Ako treba nekoga osuditi onda je to njezin šef koji je trebao napisati za nju prijedlog, ili obrazložiti njen prijedlog ili joj u lice reći radi li ili ne radi dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije