Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isplivala snimka

Procurili novi dokazi protiv Bidena za seksualni napad

Joe Biden
Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL
1/2
26.04.2020.
u 19:11

Kandidat za predsjednika demantirao optužbe o događaju iz 1993.

Prošlog je mjeseca bivša zaposlenica Joea Bidena (77) Tara Reade optužila tog političara da ju je seksualno napao 1993. godine kada je on bio senator, a ona njegova pomoćnica. Tvrdila je da ju je, osim što ju je više puta neugodno dirao, jednom i napao stisnuvši je uza zid te joj zavukao ruku u gaćice i prstima u nju penetrirao.

Biden, danas kandidat za američkog predsjednika, optužbe je demantirao. Za kredibilnost optužbi za napad koji se dogodio prije 27 godina jedan je od najvažnijih faktora to može li netko iz krugova bliskih žrtvi potvrditi da je ona navodni napad spomenula nekom iz svoje okoline u vrijeme kada se dogodio ili neposredno nakon njega.

Prema novim dokazima, koje je u petak objavio američki portal Intercept, čini se da bi to mogao biti slučaj. Naime, isplivala je snimka u kojoj je Readeina majka, koja je preminula 2016. godine, te 1993. zvala u emisiju CNN-a i tamo pitala što misle da pomoćnica jednog "poznatog senatora", koja ima "probleme" sa svojim šefom, može napraviti osim reći sve medijima. Dakle, nije spomenula Bidenovo ime te je rekla samo da njezina kći ima probleme sa senatorom, ali činjenica da je nazvala u emisiju te 1993. nekima je povećala kredibilnost optužbe.

Readeina je majka tada također rekla da njezina kći Bidena nije prijavila zbog poštovanja prema njemu. Nekoliko je prijatelja Reade, kao i njezin brat, reklo da im je ona, duboko potresena, napad opisala još tada. Usto je bila u grupi žena koje su prošle godine medijima ispričale kako im je Biden tijekom godina dodirima po ramenu, vratu i kosi izazivao neugodu, ali tada nije spomenula seksualni napad. Također, nijedna od drugih žena nije Bidena optužila za seksualni napad.

Ove optužbe za navodni seksualni napad mnoge su podsjetile na slučaj suca Vrhovnog suda Bretta Kavanaugha kojeg je 2018. žena optužila da ju je seksualno napao ranih 1980-ih kad su oboje bili u srednjoj školi. Pa ipak, dva su slučaja mediji sasvim drugačije tretirali pa je Kavanaughov dobio velik publicitet, dok su ljevica i desnica u Americi vrlo žestoko kritizirale medije, i to posebno New York Times, zbog navodne šutnje o optužbi protiv Bidena.

Ključne riječi

Komentara 3

DR
DrugZoka
19:30 26.04.2020.

Tako je i kod nas kad ljevičar napadne ženu onda se to brzo zaboravi, jel onaj lik Lalovac još u SDPu

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
19:25 26.04.2020.

Je li i Biden letio Lolita expressom?

DU
Deleted user
21:53 26.04.2020.

Gdje je ona bila punih sedam godina kad se nikom nije obraćala niti išta tražila nego sad odjednom bilo je to i to. Da joj nije godilo ne bi šutila sve ovo vrijeme, ali sad kad ima priliku zgrabiti dolare nalagano, javlja fufa pokvarena !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije