Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUJTIM FEJZULAI

Procurili novi detalji o napadaču iz Beča: Radio je kao zaštitar u bolnici

napad u Beču
Foto: REUTERS
1/10
17.11.2020.
u 19:38

U kolovozu 2018. godine uputio se u Afganistan, ali nije dobio vizu, pa je nešto kasnije preko Turske pokušao domoći Sirije kako bi se priključio "Islamskoj državi"

Teroristički napad u Beču u kojem su ubijene četiri osobe i ranjene 22 zgrozio je austrijsku i svjetsku javnost. A istraga koju u ovom trenutku vode vlasti otkriva nove detalje o Kujtimu Fejzulaiu. 

Prema pisanju oe24, on je tijekom prvog lockdowna radio kao zaštitar u bečkoj bolnicu. Tu informaciju policiji je dao dugogodišnji poznanik napadača koji je trenutno nalazi u pritvoru osumnjičen za suučeništvo u napadu. 

Ubijeni terorist i njegov poznanik ovog su proljeća, prema tim navodima, radili kao zaštitari, no nisu imali ugovor s bolnicom već sa zaštitarskom tvrtkom. 

Video: Opsadno stanje u Beču. Policija je objavila da je napad imao islamistički motiv.

Inače, Fejzulai je poznat policiji od ranije. U kolovozu 2018. godine uputio se u Afganistan, ali nije dobio vizu, pa je nešto kasnije preko Turske pokušao domoći Sirije kako bi se priključio Islamskoj državi. U Turskoj je uhićen i vraćen u Austriju, a 9. siječnja prošle godine i uhićen zbog terorizma. Na zatvorsku kaznu od 22 mjeseca osuđen je 25. travnja. Iz zatvora je prijevremeno pušten 5. prosinca 2019. godine.

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo da je napadač na ljeto sudjelovao u sastanku džihadista. Slovačke vlasti su pak otkrile da su upozorile Austriju kako je mladić pokušao kupiti streljivo te da se na njihovom teritoriju sastao s ljudima koji su isto bili pod nadzorom. 

Ključne riječi

Komentara 5

ZI
zimerman
06:57 18.11.2020.

Ovo je proizvod ljevičara i njihove političke korektnosti

Avatar Joejordan
Joejordan
05:32 18.11.2020.

I poslije neuspjelog pokušaja da se pridruži islu dobio da bude zaštitar u bolnici,pa mogli su komotno dati da bude obezbedenje vojnim objektima,pa kakve su sigurnosne službe tamo??

BE
bezvrijedanyugodinar
20:02 17.11.2020.

Rođen u Beču, kao i one petnajstogodišmnje cure pobjegle u siriju da im rađaju islamiste,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije