Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napet razgovor

Procurila snimka: Svađa Vilija Beroša i Dijane Zadravec o natječaju za ravnatelja bolnice

Zadravec i Beroš
Foto: PIXSELL
1/8
25.08.2020.
u 09:16

Dijana Zadravec prijavila se na natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, a u audio zapisu protestira jer je smatrala da će oponent Mario Zovak opet postati šef Vinogradske bolnice, odnosno da će ga ministar Beroš potvrditi.

U ponedjeljak je na YouTube kanalu Spectator objavljen tonski zapis razgovora ministra zdravstva Vilija Beroša i Dijane Zadravec, zamjenice ravnatelja zagrebačke bolnice Sestre milosrdnice. Ubrzo se proširio društvenim mrežama, a pretpostavlja se da je video, u kojem se razgovara o natječaju za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice u lipnju ove godine, nastao prije nekoliko mjeseci budući da je u njemu bilo govora i o parlamentarnim izborima.

Zadravec je, inače, početkom godine bila u središtu zanimanja javnosti nakon objave kako se potukla s kolegicom, no Upravno vijeće bolnice na kraju je konstatiralo kako nije kriva za incident. On je također, kao članica HDZ-a na izborima 2016. godine bilana listi u prvoj izbornoj jedinici koju je nosio Andrej Plenković. Mediji su je spominjali i kao svojedobnu pretendenticu na funkciju ministrice zdravstva.

Dijana Zadravec doista se i prijavila na natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, a u objavljenom audio zapisu protestira jer je smatrala da će oponent Mario Zovak opet postati šef Vinogradske bolnice, odnosno da će ga ministar Beroš potvrditi.

Natječaj je ipak poništen 8. lipnja jer ni jedan kandidat na Upravnom vijeću nije dobio dovoljan broj glasova, a budući da je dr. Zovku 6. srpnja istekao mandat postao je v.d. ravnatelja. 

 

Tijek razgovora

Zadravec: Ne znam jesi li zaboravio ili nisi svjestan. Taj natječaj za ravnatelja Sestre milosrdnice je protuzakonit i on je protustatutaran. Kao takav je koruptivan jer je napravljen da pogoduje jednoj osobi. Ti imaš izbor da takav natječaj poništiš, da na tom natječaju izabereš Zovaka kao što si mi rekao ili da takav natječaj poništiš i prepustiš da ga kasnije raspisuje netko drugi. Imat ćeš sigurno skandal jer je to jednostavno protuzakonito.

Beroš: Gledaj, Dijana, Dijana, Dijana.

Zadravec: Ne, ne, ne. Pa dozvoli da dovršim.

Beroš: Ajde. Samo nemoj dugo, molim te. Imam gužvu.

Zadravec: Da, da, da. Sve okej. I pitanje, je li istina ono što sam čula da imaš s imovinskom karticom i onu optužbu, je li to istina.

Beroš: Ne znam o čemu pričaš. Kakva imovinska kartica, kakva optužba?

Zadravec: Ja sam to čula. Zato te pitam.

Beroš: Kakve to veze ima?

Zadravec: Pa pitam je li to istina jer ne mogu vjerovati da je istina.

Beroš: A kakve to veze ima s ovim o čemu si me zvala.

Zadravec: Nema veze, to je druga tema. Pitam te odmah jednu temu i drugu temu.

Beroš: Dakle, ovako. Ja ću ti odmah odgovoriti o prvoj temi. A to je da nisam natječaj raspisivao niti ja to vodim.

Zadravec: Da, ali ti ćeš dati suglasnost. Imat ćeš medijski skandal pred izbore da si odobrio izbor ravnatelja na koruptivnom natječaju.

Beroš: Dijana, ovako. Upravno vijeće vodi postupak. Ja ću dati ili neću dati suglasnost.

Zadravec: Ti si ministar. Zaboravio si da sam ti ja to sve pisala Upravnom vijeću i tebi na znanje, sve imaš. Idete pogodovati jednoj osobi na temelju protuzakonitog natječaja.

Beroš: Ali zašto meni to govoriš?

Zadravec: Ali ja ti govorim jer si ti ministar, Bože sveti.

Beroš: Ali kakve to veze ima, ja sam ti rekao tko i kako odlučuje.

Zadravec: Imat ćeš odgovornost.

Beroš: Imat ću kad i ako potpišem. Sad je nemam.

Zadravec: Ja ću te zvati danas kad ću biti i razgovarati s Andrejem.

Beroš: Dapače. Vrlo rado očekujem tvoj poziv.

Zadravec: Ali protuzakonit natječaj, imaš izbor...

Beroš (viče): Ali gledaj, ja ne raspisujem natječaj, nisam odgovoran za njega. Nemam informaciju. Ako se pokaže da je protuzakonit, jednostavno, bit će poništen.

Zadravec: I to ću pisati da unatoč brojnim upozorenjima...

Beroš: Oprosti, kojim brojnim upozorenjima?

Zadravec: Što? Ja sam vam to sve pisala. Moji odvjetnički timovi, imate to u papirima.

Beroš: Pa super, to ide tebi na ruku.

Zadravec: Ti kao ministar ideš u protuzakonit natječaj...

Beroš: Dijana, hvala ti, hvala, hvala.

Zadravec: Imat ćeš skandal pred izbore. Je li to stranci treba?

Beroš: Gledaj, ja nisam stranka, predsjednik stranke ni vodstvo stranke.

Zadravec: Hoćeš reći da je Andrej blagoslovio koruptivni natječaj? Hoćeš to reć?

Beroš: Ja ti hoću reć ono što sam ti rekao, a to je da je vrh stranke, uključujući Andreja, tebi poslao jasnu poruku. Dijana moja, ne mogu više o tome, iz ovih okvira ne mogu.

Zadravec: To nije točno. Ti ne možeš govoriti vrh stranke i Andreja u jednoj rečenici.

Beroš: Dijana, ja to mogu i jedino tako mogu. To je moja jedina sad mogućnost.

Zadravec: Hoćeš reći da si ti razgovarao s Andrejem i da je Andrej odabrao Zovaka?

Beroš: Da, to ti hoću reći, da je vrh stranke odabrao put.

Zadravec: Da li je Andrej decidirano rekao da će Zovak biti ravnatelj?

Beroš: Dijana, ja s tobom ne želim razgovarati na ovaj način, ja s tobom ne želim razgovarati na ovakav način, a što se tiče ovog drugog, smatram prijetnjom.

Razgovor se prekida, a na kraju snimke Beroš kaže: "Evo, sada ste, ljudi, vi čuli da ona meni prijeti."

Ministar Beroš za Index je rekao kako “ne vidi što bi trebao komentirati”, a kasnije je dodao da za komentar snimke treba pitati onoga tko ju je pustio, a to nije on. 

Dijana Zadravec isprva nije željela komentirati, no potom je poslala pisani odgovor.

- Žao mi je da ministar Beroš ne samo da nije spriječio nelegalni čin, pokušaj proglašenja ravnatelja koji se kasnije pretvorio u izbor gospodina Zovaka za vd ravnatelja, već je i dao u javnost snimku razgovora gdje me je u društvu tajno, bez mog znanja snimao, iz koje se vidi moja iznerviranost i nemoć da se izborim s koruptivnom hobotnicom u zadnjih deset mjeseci - izjavila je za Index.

Komentara 34

DU
Deleted user
09:59 25.08.2020.

U biti, gđa Zadravec smatra da je natječaj nezakonit osim ako ona na njemu dobije mjesto ravnateljice bolnice.

LI
Lionking
11:23 25.08.2020.

Iz ovoga i slijepac vidi da je doticna zvala ministra na prepad, sa unaprijed pripremljenim planom, napada ga cijelo vrijeme i pokušava od ministra da dobije kompromitirajući materijal u čemu očito nije uspjela pa je prekinula vezu. Takodjer se nedvojbeno da zaključiti da je dotična snimala razgovor u namjeri da pogoduje sebi, a kompromitira ministra i tog drugog doktora Zovaka. Sve sa ciljem i namjerom da utaži avoje ambicije i ostvari probitak za sebe. Pošto je već ranije imala incidente, niti trunke sumnje nemam da će dotična snositi posljedice kako i spada.

EL
EldersWisdom
09:47 25.08.2020.

Haha ovo je toliko ocito da je ona snimala i pustila snimku, pa to se iz aviona vidi. Tocno inzistira da Beros kaze bilo sto da se kompromitira, sebe ili Plenkovica i ne prihvaca odbijenicu. Jadno da ne moze jadnije, a sve da se uvali u ravnateljsku fotelju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije