Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTANAK U BEOGRADU

Procurila prepiska između Matejeve djevojke i prijatelja: Jedna poruka dosta je čudna

Matej Periš
Google Maps/nestali.gov.hr
19.01.2022.
u 16:36

I dalje se provode neke radnje vezane uz mobitel, a hrvatska policija u svakodnevnom je kontaktu s kolegama iz Srbije.

Hrvatska policija napravila je dobar dio posla koji nije napravila srpska policija, a odnosi se na ispitivanje okolnosti koje su prethodile nestanku 27-godišnjeg Mateja Periša u Beogradu.

Osim što je ispitala sve Matejeve prijatelje, policija je u posjedu i svih poruka koje su oni između sebe razmjenjivali. Koliko će te poruke osvijetliti nestanak samog Mateja, teško je pretpostaviti, ali barem će donijeti neku sliku događaja koji su prethodili njegovu nestanku.

Slobodna Dalmacija u posjedu je dijela WhatsApp prepiske između Matejeva prijatelja koji je bio s njim u Beogradu te kritične večeri i jedne djevojke koja je ostala u Splitu i nije išla s društvom u Beograd. Prepiske se odnose na dan nakon samog nestanka Mateja Periša te na pet, šest dana nakon toga.

Tako prijatelj u prvoj poruci piše spomenutoj djevojci: "Ja ne znam šta je njemu bilo. Droge ili šta... Mi nismo uzimali..."

Djevojka mu odgovara: "Pa ne virujem da je sam pa sakriva, osim ako mu neko u tom điru nije ponudio. Pa nije žensko da će mu stavit u piće."

Prijatelj joj nakon toga piše: "Stvarno ne kužim."

Prijatelj potom nakon nekoliko dana odgovara na poruke djevojke, ali se one ne odnose na ovu temu, no par dana nakon toga između njih je opet obnovljena ova priča.

Prijatelj joj tako piše: "Može bit i to šta ti govoriš. Al opet doša bi do... (navodi ime), reka idem riješiti, ne bi mu reka idem napravit đir po klubu. Ne znam stvarno šta reći."

Djevojka mu nakon toga odgovara: "Da ali usput upa u priču u tom điru sa čovikom, možda nije planirao to. Ili ona koristi i ta čuda, da mu je ona nekog riješila."

Prijatelj joj odgovara: "Može biti stvarno, koliko znam ona ne koristi."

Djevojka dalje pita: "A jel mu bilo krivo što ste vi s njima uzeli, a on nije?"

Prijatelj joj dogovara: "Nije on ni zna. I to je bilo nakon što je on nesta."

Naravno, ima u ovoj prepisci čudnih detalja, a to je zašto Matejev prijatelj mijenja priču (nisu uzeli, pa jesu) i kako djevojka zna situaciju "s njima".

Ovakvih poruka ima na desetine i policija sklapa mozaik potpune rekonstrukcije odnosa i događanja u klubu i poslije Matejevog odlaska, jer rekonstrukcija Matejeve trase kretanja i svega što je kamerama vidljivo je već obavljena.

Kako doznaje Jutarnji list, policija je u međuvremenu ustanovila i obavila razgovore s "ekipom Zadrana" koji su tu noć bili u klubu Gotik neposredno pokraj društva Mateja Periša.

I dalje se provode neke radnje vezane uz mobitel, a hrvatska policija u svakodnevnom je kontaktu s kolegama iz Srbije.

Nije isključeno da će se idućeg tjedna opet održati sastanak hrvatskih policajaca s kolegama u Beogradu, ali to ovisi o daljnjim rezultatima potrage koja, nažalost, još nije dala rezultat. 

 

Komentara 38

DU
dr(Ug) Drpimir Kradezejčić
17:03 19.01.2022.

Ako ne mogu riješiti za mjesec dana slučaj obijesne mladeži kako li tek onda rješavaju predmete vezane uz međunarodni organizirani kriminal?

RA
radolizem
16:56 19.01.2022.

Kaže otac, on je sportaš, on se nikada nije drogirao. Pa nije nikada prije ovog bio u Beogradu i nikada nije za Novu godinu plivao u Savi. Vidio sam čovjeka kojem alkohol napravi potpunu pomutnju u glavi, a ako je Matej uzeo neke halucinogene smjese, i ako ga je okrenulo, onda tu nema logike i pameti. Ušao u Savu da si razbistri glavu, a onda je sve krenulo po zlu.

TV
Tvrdjava
22:38 19.01.2022.

Ovaj slucaj treba vratit 4 mjeseca nazad..I njegove kontaktu u split ili gdje vec..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije