Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije naših čitatelja:

'Kao da me je netko ošamario'. 'Ministarstvo se mora trgnuti, agencije još nude putovanja u Egipat'

vrpolje Tomislav Salopek
12.08.2015.
u 16:00

Večernjakovi čitatelji zgroženi su ubojstvom Tomislava Salopeka. Podržavaju čuvanje privatnosti obitelji Salopek te predlažu i financijsku pomoć

Komentari naših čitatelja svjedoče o suosjećanju prema tragediji i boli obitelji Salopek nakon potresne vijesti iz Egipta o Tomislavu Salopeku. Večernjakov komentator Majur je napisao: "Kao da me je netko ošamario kad sam dobio vijest na mobitel i pročitao ovu tugu. Pa hulje jedne zaostale nastrane... Obitelji puno snage da....kako izdržati, ostati normalan?! Počivao u miru, Tomislave!!"

"Svatko bi se trebao zapitati kako se osjeća Tomislavova obitelj u ovome trenutku; najmanje što im treba su eksplicitni dokazi da njihova najmilijeg člana obitelji više nema. Stoga budimo ljudi i ne trgujmo tuđom nesrećom", kao što je komentator Ante S ispravno primijetio:

"Jedino, što možemo, je izraziti suosjećanje s porodicom Tomislava. I apelirati na sve, da ne objavljuju fotografiju njegovog smaknuća. Radi porodice, a i radi tih zločinaca, koji žele takvim prizorima širiti strah. Ne treba im to olakšavati objavljivanjem". 

Podrška apelu protiv dijeljenja fotografije

"Bravo Večernji", "Korektno i ispravno" i "Iskrena sućut obitelji", komentari su čitatelja na apel Večernjeg ista čitateljima da ne objavljuju i ne dijele fotografiju smaknuća Tomislava Salopeka koja se proširila internetom. Riječ je o etičkoj i moralnoj maksimi svakoga od nas gdje voajerizmu doista nema mjesta. To su prepoznali i naši čitatelji podijelivši Večernjakov apel više od tisuću puta na Facebooku.

– Iskrena sućut obitelji, a on počivao u miru. Ne trebamo širiti njihovu propagandu. Sad diplomacija naša neka se više uključi jer ovo je prešlo svaku mjeru – poručila je naša čitateljica Danijel Penava na Večernjakovu Facebook profilu. 

"Takav užas ne bih imala snage ni pogledati, a kamoli dijeliti". Kamo sreće da nije istina. Jadna obitelj, kakva ih je tragedija snašla "ni krive ni dužne". Imajmo ljudskog dostojanstva i poštovanja, ostavimo ih na miru. "Ako čovjeku ne možeš pomoć, nemoj mu ni odmoć i već si mu pomogao". Zato šutimo, da imaju mira u svojoj boli za otetim Tomislavom.

Mnogi su čitatelji ljutiti i traže pravdu, a velik je dio njih i koji još ne vjeruju da se dogodio ovaj strašni čin. 

"Žalosna vijest ali ministarstvo vanjskih poslova se mora trgnuti jer dok ovo pišem još uvijek turističke agencije nude turistička putovanja u Egipat. Ovo treba biti svima upozorenje jer nema tih kulturnih i prirodnih ljepota ili poslova koji su vrijedni ljudskih života.", napisao je komentator prof baltazar.

Pomoći obitelji Salopek

Komentator Pusti otok ima i hvalevrijedan prijedlog, u duhu naroda koji se uvijek u teškim trenucima odazove na poziv u pomoć: "Podržavam prijedlog da se otvori račun za pomoć obitelji. Tomislava više ne možemo vratiti, ali djeci možemo pomoći. Poruka svima koji su se nakrali u Lijepoj Našoj: ovo je i zbog vas! Da niste državu opljačkali i doveli na prosjački štap, Tomislav bi imao posao u svojoj domovini."

Izdavajamo još nekoliko komentara naših čitatelja: 

Immanuell:  Strahota..... Nadao sam se, možda ipak neće...... Ipak su to napravili..... Sućut obitelji, prijateljima i poznanicima.

Virkom: Nadam se da u radnom ugovoru nema nikakve klauzule koje poslodavca oslobađaju bilo kakvih obaveza u ovom slučaju. Nadam se da će se francuska firma pobrinuti za njegovu obitelj...

>> Fotografija Tomislavova smaknuća kruži webom, nemojte je objavljivati!

Komentara 22

BE
Belgrade
16:29 12.08.2015.

Saučešće porodici i famliji Tomislava Salopeka. Samo neka njegovu porodiicu spreče da vide fotografiju!!! Glu pani sa Kurira je objavili nije mi dobro.

PE
pep
16:40 12.08.2015.

Tuzno .. Saucecesce najblizima a Tomislavu pokoj vjecni.

Avatar possibilis
possibilis
16:41 12.08.2015.

Njegov francuski poslodavac navodno nije ispunio siguronosne minimume. I to treba ispitati. jesmo li mi Hrvati strancima jeftino topovsko meso? Jeftina radna snaga svakako jesmo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije