Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGRANIČENJA NA A1

Vjetar dignuo krov plastenika, policija presrela autobus: Ljuljao se od bure, putnici su vrištali

Bura koja polako jača u okolici Splita nakratko je pokazala snagu u Solinu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
22.02.2019.
u 22:45

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Hrvatski autoklub javlja kako organski udari vjetra stvaraju probleme u prometu. Zatvorena je autocesta A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok, a obilazak je državnim cestama DC27 i DC50 preko Karina, Obrovca i Gračaca.

Zatvorena je i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. 

- Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostala vozila je DC3 - starom cestom kroz Gorski Kotar.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Na brzoj cesti DC1 Solin-Klis u oba smjera i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina), a od Senja do Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. - javljaju iz HAK-a.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Bura je u Solinu pokazala snagu te je razrušila krov plastenika i bacila ga na cestu nedaleko od OŠ kraljice Jelene. Krov su ubrzo maknuli s ceste te je promet normaliziran.

Zbog bure je zaustavljen autobus kompanije FlixBus na benzinskoj postaji Tifon na Jasenicama te ne smije dalje voziti, pišu 24 sata. Autobus je u 17.30 sati krenuo iz Splita za Zagreb, a vozač je ignorirao upozorenja o zabrani prometa na autocestama.

No, nakon prelaska Masleničkog mosta, putnici su se pobunili.

Autobus se ljuljao koliko je puhala bura, putnici su počeli paničariti i vikati vozaču da će nas ubiti, dijete koje je bilo s majkom je zaplakalo – rekla je jedna putnica. Nekoliko minuta nakon toga zaustavio ih je policijski presretač, te ih uputio da se zaustave na obližnjoj benzinskoj postaji Tifona u Jasenicama.

Ključne riječi

Komentara 7

PO
postenjak38
00:09 23.02.2019.

Za vozača Autobusa ja bi mu uzeo vozacku na dozivotno i snjim U zatvor zbog ugrozavanja tudih života.

Avatar Kljusar
Kljusar
06:44 23.02.2019.

krov platenika nije bio dobro izveden, urušio bi se i bez vjetra

BO
Bojans
23:30 22.02.2019.

Po ovim slikama ja bih proglasio elementarnu katastrofu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije