Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrana poduzetnika

Problemi su počeli kada mi nisu vratili 21 milijun kuna PDV-a...

Porezna uprava
Igor Kralj/Pixsell
20.11.2017.
u 07:00

Miro Vrlja optužen je da je oštetio vlastitu tvrtku jer je jahtu kupljenu preko tvrtke koristio u privatne svrhe. On niječe krivnju

Miro Vrlja (60), poduzetnik i suvlasnik kompleksa Kvaternik Plaza u Zagrebu, nedavno je na zagrebačkom Županijskom sudu iznio obranu.

Optužen je da je svoju tvrtku oštetio za oko 2,9 milijuna kuna jer je na ime tvrtke kupio jahtu koju je koristio u privatne svrhe. Tereti ga se i za utaju 1,9 milijuna kuna poreza, a sve se događalo od 2008. do 2010. Vrlja je zanijekao krivnju te je detaljno opisao svoj poslovni put.

Porezna uprava
1/5

PDV mu nije vraćen

– Živio sam i radio u Sloveniji i s nekoliko tvrtki koje sam imao dobro sam poslovao. Bavio sam se otkupom potraživanja od banaka ili velikih tvrtki, a svoj novac i novac moje obitelji uložio sam u nekretninski posao, pa sam u Hrvatsku kroz projekte donio pet milijuna eura svog novca, novca svoje obitelji i prijatelja te 45 milijuna eura kredita Ljubljanske banke – kazao je Vrlja.

Tvrdi da su njegovi problemi počeli 2009. zbog nevraćenog PDV-a, a kazao je da je njegovoj tvrtki Tutus gradnja trebao biti vraćen 21 milijun kuna PDV-a. PDV mu nije vraćen, no Vrlja tvrdi da je zbog zahtjeva za vraćanjem PDV-a dospio pod konstantni nadzor Porezne uprave.

Jahtu kupio zbog posla?

– Nadzor je počeo nad svim mojim tvrtkama, a sve kako bi izbjegli vraćanje PDV-a. Jer kad se pokrene nadzor, PDV se ne mora vratiti – kazao je Vrlja.

Što se tiče sporne jahte, kazao je da ju je kupio zbog posla te da je na njoj održavao poslovne sastanke. Kazao je i da je jednom platio račun zbog privatnog korištenja jahte, a kako bi se provjerili navodi njegove obrane, sud je naložio da se dostavi popis osoba koje su bile na brodu u inkriminiranom razdoblju. 

    

Komentara 27

OB
ObrenM
07:40 20.11.2017.

"Otkup potrazivanja dugova od banaka" je mekani naziv za pokvareno kamatarstvo.

DI
Diesel
07:36 20.11.2017.

Haha,...cuj, kupio jahtu za poslovne sastanke, a zivio od utjerivanja dugova i lesinarenja? Hahaha,...koga si dovodio na jahtu, polukrepane likove sa suzama u ocima?

BR
brando
07:25 20.11.2017.

Kako to da kad liječnici koriste društvene resurse za privatni biznis onda je to ok a vlasnik poduzeća vlastite resurse onda je to kazneno djelo....????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije