Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivo josipović

Siguran sam da će ustavne promjene, o kojima govorim, zaživjeti i nakon ovih izbora

Ivo Josipović,Koprivnica
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/9
19.12.2014.
u 15:37

Poručio je građanima Hrvatske da je ne izaći na izbore krivi put

Predsjednik Ivo Josipović u kampanji za novi predsjednički mandat danas je bio u posjetu Koprivničko-križevačkoj- županiji. U Križevce je sa zakašnjenjem stigao vlakom iz Zagreba.

– Bilo je ugodno voziti se vlakom, to je očito jedno dobro prijevozno sredstvo. Bilo je puno mladih ljudi. Bilo je kašnjenja jer nedostaje drugi kolosijek. Nedostaje možda i kvalitetnijih vlakova i infrastrukture. Isto tako, dugo se ovdje "baja" o toj brzoj cesti i nikako da se ona riješi. Brza cesta i prometno povezivanje, ne samo sa Zagrebom nego i unutar županije, a sutra regije, iznimno bitno za razvoj ovoga kraja – rekao je Josipović novinarima po dolasku u središte Koprivnice gdje ga je dočekalo stotinjak, možda dvjestotinjak simpatizera. Josipović se s velikom većinom njih rukovao i nakratko porazgovarao, ali kada im se htio obratiti preko razglasa, uslijedio je veliki propust organizatora – razglas je bio pokvaren.

Ipak, Josipović je iz sveg glasa svojim biračima uputio nekoliko predizbornih rečenica i pojasnio im zašto je on najbolji kandidat za predsjednika. Zaradio je gromoglasan pljesak okupljenih. Josipović se pred novinarima osvrnuo na HDZ-ovo neblagonaklono gledanje na njegov prijedlog ustavnih promjena.

– Pohvaljujem što se HDZ jako bavi mojim programom, svaki dan imaju neki skup ili neku izjavu na tu temu. Problem je što baš i ne razumiju taj projekt. Siguran sam da će ustavne promjene i taj pravi put, o kojem govorim, zaživjeti i nakon ovih predsjedničkih izbora priču ćemo preseliti u parlament, u društvo. Vjerujem da će se kao i 2010., kada su se odupirali nezastarijevanju za ratno profiterstvo i pretvorbeni kriminal, ipak i oni uključiti na pravi put – rekao je Josipović.

Osvrnuo se i na model biranja predsjednika o čemu nisu bili jedinstveni u HDZ-u ovih dana. – Pitao sam tko pije, a tko plaća. Čini mi se da ni danas to nije sasvim jasno. Danas smo čuli kako nisu nimalo dobro proučili program. Pričaju o tome kako u Poljskoj i Estoniji nije bilo ustavnih promjena. Pa, tko je govorio o ustavnim promjenama. Govorili smo o strukturalnim promjenama. Mi ovdje u Hrvatskoj te strukturalne promjene možemo učiniti samo promjenom Ustava. Bilo bi dobro da se malo na to koncentriraju i da razumiju da sve mjere gospodarske politike u ovim okolnostima kada država ne funkcionira, kada institucionalni okvir jednostavno tjera investitore iz ove zemlje, bez tih institucionalnih promjena nema gospodarskog razvoja ma kakve gospodarske projekte stavili na papir – kazao je on.

Poručio je građanima Hrvatske da je ne izaći na izbore krivi put. – U Hrvatskoj smo danas u paradoksalnoj situaciji. Ja koji jesam na poziciji predsjednika želim zadržati tu istu poziciju predlažući promjene i reforme, a moji protukandidati ne žele nikakve reforme, iako nisu baš dosljedni. Čuli smo, gospodin Karamarko i HDZ žele promjene, ali takve da građanima ukradu pravo na izbor predsjednika – dodao je Josipović. Obratio se i nezaposlenima.

– Gospodarstvo i država  dužni su osigurati uvjete za gospodarski razvoj, kvalifikacijski okvir i obrazovni sustav koji korespondira s tržištem i očekujem da se to u najskorije vrijeme dogodi – završio je Josipović, naglasivši da očekuje pobjedu na izborima, s nadom da će to biti već u prvom krugu. Nakon svog posjeta Koprivnici, Josipović je otišao u Đurđevac, a potom i u Viroviticu.

Komentara 18

DU
Deleted user
16:12 19.12.2014.

S obzirom na broj publike, mislim da su ga ipak svi čuli.

DA
Djeca_Arbata
15:50 19.12.2014.

Zakasnio sa vlakom, neispravan razglas...

JO
johnxxx
16:29 19.12.2014.

Crko Maršal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije