Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad zrakoplova

Probijala se noću kroz maglu i snijeg da bi spasila bebu

zrakoplov,pad zrakoplova
Foto: Reuters/PIXSELL
02.12.2013.
u 09:20

Nakon pada manje Cessne, 25-godišnja Melanie Coffee učinila je herojski podvig da bi dovela spasioce do ozlijeđenih putnika među kojima se nalazila i njena beba

Petero ljudi, uključujući pilota i petomjesečnu bebu, poginulo je u padu manjeg zrakoplova na Aljasci. Cessna s desetero putnika srušila se u petak navečer daleko od civilizacije, piše CNN. Iako su preživjeli putnici uspjeli stupiti u kontakt sa spasilačkim ekipama, zbog loših vremenskih uvjeta nisu bili u mogućnosti opisati položaj srušenog zrakoplova.

Svjesna da je potraga za olupinom u noći kao traženje igle u plastu sijena, 25-godišnja Melanie Coffee, čija je beba u tom trenutku bila teško ozlijeđena, izašla je na snijeg i po gustoj magli probila se kroz sklisku tundru do najbližeg sela St. Mary. Ondje su joj u pomoć priskočili lokalni stanovnici koje je hrabra majka odvela natrag do mjesta nesreće. Kada se sa 50-ak seljana vratila do olupine koja je bila udaljena oko pola milje, za njenu bebu bilo je prekasno. Dječačić je podlegao ozljedama, kao i još četvero ostalih putnika koji su imali teške ozljede glave i višestruke prijelome. No, hrabra Melanie pomogla je da se spase životi ostalih putnika. Oni bi teško dočekali jutro da ih seljani nisu odnijeli do vozila hitne pomoći kojima su zatim odvezeni u 25 kilometara udaljeni Mountain Village.

– Fascinantno je kako je uspjela pronaći put do sela po tako lošem vremenu i zapamtiti povratak nazad – kazao je jedan od bolničara, dirnut sudbinom mlade majke koja je ostala bez djeteta.

Dok se ozlijeđeni oporavljaju, vlasti pokušavaju ustanoviti okolnosti koje su dovele do pada zrakoplova.

>>Zrakoplov u Rusiji srušio se okomito na zemlju

Komentara 1

SM
siki_miki
10:26 02.12.2013.

jadna, ali jasno da nije mogla mirno stajati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije