Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haag

Prlićev branitelj: Tužiteljstvu nije bio cilj doći do prave istine

\'carnavas\'
Arhiva VL
14.02.2011.
u 19:03

Prlićevi odvjetnici žestoko su napali način rada tužiteljstva te metode kojima se služio tijekom petogodišnjeg procesa.

– Tužiteljstvo je pokušalo sve svjedoke koji su Hrvati proglasiti nacistima i fašistima, ali to nikako nije istina. Ni jedan svjedok obrane ne može biti manje vrijedan od, primjerice, Petera W. Galbraitha koji je priznao da je SAD tijekom rata kršio embargo – rekao je, među ostalim, Michael Carnavas, branitelj optuženog Jadranka Prlića pred Haaškim sudom. Njegovim izlaganjem započele su završne riječi obrane u procesu koji se pred Haaškim sudom vodi protiv šestorice Hrvata iz BiH, a svaki tim obrane imat će po pet sati za iznošenje završne riječi. Po jedan sat za svaku godinu suđenja!

– Cilj tužiteljstva u ovom slučaju nije bio zadovoljiti pravdu, nego osuditi optuženike i to je jedan od najvećih problema ovoga procesa. Tužiteljstvo je zanemarilo svoj razlog postojanja, a to je otkrivanje istine – naglasio je Carnavas. On je i dodao kako tome u prilog govori činjenica da brojni svjedoci tužiteljstva ni jednu rečenicu svojih iskaza nisu mogli potvrditi bilo kakvim dokumentima. – Ti su ljudi ovdje iznosili teške optužbe, pa čak izgovarali i riječi kao etničko čišćenje, ali ništa nisu mogli potkrijepiti bilo kakvim dokumentima. Zbog toga se ne može reći da njihovi iskazi bez ikakve sumnje potvrđuju navode iz optužnice – zaključio je Carnavas.

Prlićeva obrana osudila je i način rada haaških istražitelja, koji su, prema njihovim navodima, tužiteljstvu dostavili niz netočnih podataka, a prema kojima je poslije čak i pisana optužnica. Tijekom tjedna sudu će se osobno obratiti i optuženi Jadranko Prlić.

Komentara 18

TI
TitoPartija
01:24 15.02.2011.

Jele, ne možeš ga naći jer se taj tvor skriva u Brlogu.

UT
utatica
20:19 14.02.2011.

sretno!

KU
kumajela
21:08 14.02.2011.

DŠ Kunem ti se; ako te nađemo, nećeš više vidjeti sunca ni mjeseca. Dobit ćešdoživotnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije