Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOŽE SE VIDJETI IZ HRVATSKE

Prizor na nebu uznemirio ljude diljem svijeta: Otkriveno tko je krivac

zemlja
Foto: Getty Images
1/2
23.04.2020.
u 10:04

Cilj je lansirati više od 40 tisuća iz niske orbite s internetskom vezom pružajući internet bez obzira gdje se nalazili.

Neobični prizor na nebu prestrašio je mnoge ljude diljem svijeta, a mnogima se učinilo da je to još jedan novi problem koji bi mogao obilježiti 2020. godinu. Međutim, riječ je samo o satelitima projekta Space X Elona Muska. Ti sateliti trebali bi riješiti problem pristupa Interneta na području cijelog svijeta. Naime, cilj je lansirati više od 40 tisuća iz niske orbite s internetskom vezom pružajući internet bez obzira gdje se nalazili. 

Kako piše BBC, brojni astronomi već su prošle godine negodovali zbog satelita Starlink jer odsjaj od površine satelita smanjuje mogućnost proučavanja svemira. Musk je obećao to srediti, a svoje obećavanje ponovio je i sada.

 

 

No, prije toga se pohvalio i sa snimkom lansiranjem novih 60 satelita. 

 

Za one iz Hrvatske koji žele znati kad mogu vidjeti navedene satelite, morat će se poslužiti sa stranicom Find Starlink. No, važno je napomenuti kako se podaci se odnose na  nekoliko hrvatskih gradova kao što su Zagreb, Osijek, Rijeku i Split.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

NL
ne__lupetaj
07:28 26.04.2020.

Znaci , ako jedna raketica sa termonuklearnom bojevom glavom pogodi prvi satelit, ostali ce biti kolateralna steta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije