Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje životinje

Privezao psa za automobil i vukao ga po cesti, inspekcija podnosi prijavu

Foto: Privatni album
1/5
14.06.2017.
u 19:45

Medo je tornjak koji ima 10 godina, pronašli su ga u dvorištu vlasnika i nije imao ozljede, no zbog zlostavljanja vlasniku slijedi kaznena prijava

Prizor snimljen prema prvim informacijama u Borovu Selu, pas vezan za automobil pada na cesti, a automobil vozi dalje i vuče ga za sobom, uznemirio je i razbijesnio sve koji su ga vidjeli.

Video se brzinom munje širio Facebookom. I dok su neki komentirali zašto snimatelj nije stao i pomogao psu, druge je zanimalo tko je osoba koja sjedi za volanom automobila? Je li ista osoba i vlasnik psa, što se dogodilo psu, je li ozlijeđen i hoće li zlostavljač odgovarati?

Policija utvrdila prekršaj

Nakon informacije koju smo dobili, da je sve prijavljeno policiji, ali i da je poznato ime počinitelja, upitali smo Policijsku upravu Vukovarsko-srijemsku što su do sada poduzeli, hoće li protiv počinitelja podići kaznenu prijavu zbog zlostavljanja životinje i znaju li kako je pas? U telefonkom razgovoru, najavljujući i pisani odgovor, rekli su nam da utvrđuju sve činjenice, da nisu za sada utvrdili elemente kaznenog djela, no da će svakako protiv počinitelja biti podnesen prekršajni nalog. Uz to su dodali da je u cijeli slučaj uključena i veterinarska inspekcija.

 

Što su utvrdili, kako je pas i koje mjere će poduzeti protiv vlasnika psa, koji je ujedno vozio i auto, pitanja su koja smo poslali Ministarstvu poljoprivrede. Odgovor stiže vrlo brzo, nakon samo nekoliko sati, a u njemu objašnjavaju sve rezultate nadzora veterinarske inspekcije.

Medo privržen vlasniku

- Vlasnik psa je Vinko Crnjac iz Vukovara, Borovo naselje, a isti je upravljao automobilom za kojeg je bio privezan pas. Te činjenice utvrdila je Policijska postaja Vukovar. Iz razgovora s djelatnicima PP Vukovar doznali smo da je protiv njega podnesen obvezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - piše između ostalog u odgovoru Ministarstva. Navode dalje kako je neposrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno da se pas s video zapisa nalazi na adresi Slavonska 88, Vukovar. Psu je ime Medo, tornjak je star 10 godina. Isti je zatečen u boksu primjerene veličine, u kojem se nalazi i kućica za psa primjerene veličine, a ispred psa posuda sa vodom. Dobrog je gojnog stanja, uredne dlake, bez ozljeda, a pokazivao je znakove privrženosti vlasniku. Nadzorom nisu utvrđeni znakovi zlostavljanja.

- Nadzor je izvršen i nad provođenjem mjera propisanih Naredbom o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti i njihovom financiranju u 2017. (u koje spada i čipiranje i cijepljenje od bjesnoće, op. a.), te su utvrđene određene nepravilnosti. Pregledom videozapisa ustanovljeno je da postoje elementi zlostavljana životinje te će ova inspekcija protiv Vinka Crnjca podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i kaznenu prijavu – stoji u odgovoru koji potpisuje Željka Bosnić, dr. vet. med., viša veterinarska inspektorica Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede.

Je li Medo već i prije imao ovakvu tjelovježbu inspekcija ne može znati. No, zasigurno bi mogli oni koji žive u njegovom susjedstvu. Hoće li mu netko pomoći ako vlasniku ponovno padne na pamet da 10-godišnjeg psa zlostavlja, možda kao nagradu za njegovu privrženost?

Komentara 19

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
20:16 14.06.2017.

zatvor i ništa drugo!pa nek onda vuče nešto drugo pod tušem!

DO
domxerex
22:22 14.06.2017.

Tipa bi trebalo istotako isto toliko vremena istim putem "prošetati". To bi bilo jedino pravedno. Alikada čitam ove komentare, dođe mi da jednog s jedne strane i drugog s druge strane skinem do gola i bacim ih na neki zabačeni otok ili u neku vukojebinu gdje će moći preživiti samo ako surađuju. Pun mi je više kufer urbanih ljevičara i onih budaletina tobožnjih "ustaša"koje im daju opravdanje za postojanje a nemaju pojma tko su i što su ustaše bili kroz bližu ili dalju povjest. Trebalo bi obojicu poslati na preodgoj i naučiti ih toleranciji. Dati im neki koristan rad od općeg značaja. Recimo neka nepokretnim starcima u domu mjenjaju pelene. To bi ih naučilo toleranciji.

Avatar Ljudozder Vegetarijanac
Ljudozder Vegetarijanac
22:28 14.06.2017.

Borovo Selo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije