Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privođenja

Priveden zbog bacanja jaja na HDZ, tvrdi da na prosvjedu nije bio

prosvjed zagreb (1)
Boris Ščitar/Pixsell
18.03.2011.
u 15:55

Na policiji su me provocirali pitanjem imam li kod sebe još jaja, kaže Antun Milanković.

– Jutros u 9.30 dva su nam policajca došla u kuću i odvela mog sina Antuna uz obrazloženje da mora na policiju jer je on jedan od onih koji su sinoć na prosvjedu bacali jaja na sjedište HDZ-a. No, Antun na prosvjedu uopće nije bio. Bio sam ja, i to na čelu kolone noseći japansku zastavu s porukom da ćemo moliti za sve stradale u Japanu. A Antun je sinoć iz kuće izašao tek poslije 21 sat kada je s djevojkom kratko otišao prošetati psa – javio nam je Antunov otac Milivoj Milanković.

Premda je Antun oko 13 sati pušten te je nakratko došao kući, mobitel mu je još uvijek isključen pa nam je njegov boravak na policiji opet prepričao otac. Kazao je kako su Antuna najprije odveli u 5. policijsku postaju na križanju Bauerove i Vlaške ulice, a potom je odveden na Prekršajni sud na Oranicama.

– Antun je odmah kazao da na prosvjedu nije ni bio, no u policiji su mu tvrdili da su ga ispred HDZ-a prepoznala dvojica policajaca. Stoga će za deset dana na Prekršajnom sudu biti suočenje s tom dvojicom policajaca – kazao je Milivoj Milanković dodajući da je njegov sin maturant Trgovačke škole te je pripadnik Bad Blue Boysa, a prošlog je tjedna imao i zdravstvenih problema.

Ipak, naknadno smo uspjeli čuti i samog Antuna koji nam je prepričao što se odvijalo na policiji.

– Nakon što sam doveden u policijsku postaju rečeno mi je da sam priveden pod opravdanom sumnjom da sam sinoć bacio pet-šest jaja na sjedište HDZ-a. Odmah sam uzvratio da to nisam učinio, naprosto zato što na prosvjedu uopće nisam bio. Naime, cijeli jučerašnji dan bio sam kod kuće, što mogu potvrditi otac, majka i sestra. Iz kuće sam izašao tek poslije 21 sat, kada je k meni došla djevojka s kojom sam onda izašao prošetati psa. Sve sam to kazao i policiji. Ipak, za 30. ožujka zakazano je suočenje s dvojicom policajaca koji tvrde da su me prepoznali kao onoga koji je bacao jaja – rekao je Antun dodajući kako su ga na policiji provocirali pitajući ima li kod sebe još jaja.

Usto, na policiji su tražili provjeru alkotesta.

– Kazao sam im da se ne bih smio naprezati i puhati pri alkotestu jer sam prošlog tjedna imao zdravstvenih problema pa zbog toga od tada i ne idem u školu. Puhati sam ipak morao, a policija je pozvala Hitnu pomoć čiji su me liječnici nakon puhanja i alkotestiranja pregledali – prepričao nam je još Antun Milanković.

Iz zagrebačke su policije nam pak uzvratili kako je policija uhitila Antuna M. (19), mladića koji je navodno bacao jaja tijekom prosvjeda. Policija je izvijestila da ga je uhitila zbog drska ponašanja. Po mladića su došli u njegov dom te ga priveli u postaju na obavijesni razgovor.

Protiv Antuna M. podnesena je prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira, a nakon ispitivanja u policijskoj postaji, pušten je te je prijava protiv njega proslijeđena  sucu za prekršaje.

Komentara 63

MV
mvpan
17:38 18.03.2011.

Dobra vecer gradani BIH, i trošilo hrvatskih novaca.

VI
vidimškoj
17:59 18.03.2011.

nije mi jasno kako je šuki pripozna da su to sdepeovska jaja ????? Da li po mirisu ili veličini.Dobro je dok šuki ne krene na sdp sa bacanjem jaja.Moglo bi bit i žrtava.

LO
lojtra
19:08 18.03.2011.

I sad samo zamišljam što sve milicajci ne \"rade\" o našem trošku. Zato i ima toliko kriminala jer ne rade ništa nego špijuniraju i privode nepodobne a šalju ih lopovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije