Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA PROMETNA NESREĆA

Priveden vozač (77) koji je pokosio dječake kod Koprivnice: Brani se da mu je pozlilo

Nesreća u Koprivnici
Foto: Robert Mihaljević
1/5
13.06.2019.
u 20:11

8 godina ima drugi dječak Karlo koji srećom nije ozlijeđen, a njegovi roditelji kažu da čeka da mu prijatelj Luka što prije ozdravi

Dok su se liječnici u zagrebačkoj Klaićevoj jučer borili za život dječaka Luke (9), koji je dan prije s razrednim prijateljem Karlom malo prije 19 sati teško stradao u prometnoj nesreći kod Koprivnice, vremešni vozač (77) VW Pola vozio se s policijom prema varaždinskom zatvoru.

Bez kaciga na glavi

Dotad po svemu uzoran vozač i kritičnog dana bez trunke alkohola, pokupio je dvoje djece koja su se u njegovu smjeru na biciklima vozila lokalnom cestom kod Koprivničkog Ivanca te ih ostavio da leže na cesti. Pronađen je vrlo brzo, a nakon ispitivanja lišen je slobode i bit će, po svemu sudeći, najmanje mjesec dana u istražnom zatvoru.

– Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni vozač s koprivničkog područja predan je pritvorskom nadzorniku – potvrdila je Dijana Žagar, glasnogovornica koprivničke Policijske uprave.

Kako se neslužbeno govori, tijekom ispitivanja na policiji navodno se branio da mu je pozlilo i da nije bio svjestan svojih postupaka za volanom. Dan je doista bio težak i sparan i ta mogućnost nije isključena. No, vozač nije znao objasniti zbog čega je pobjegao s mjesta nesreće.

– Da mi je unuk stradao, doznala sam od župnika koji se vraćao s mise. Rekao nam je da mu je dao posljednju pomast, ali kaže da je poslije došao k svijesti. Odmah sam sjela na bicikl i otišla tamo. Drugi dečec Karlo, koji je bio na svojem biciklu, bio je dobro, ali hitna ga je svejedno otpeljala do roditelja i u bolnicu. Sve mi je tada bilo u magli... Slušala sam susjede kako govore da je vozač pobjegao, da je vrludao po cesti, a ja sam samo htjela da je moj unuk dobro. Ništa mi drugo nije bilo važno – ispričala nam jučer vidno potresena dječakova baka Veronika.

Teška prometna nesreća u Koprivnici

Djed Stjepan samo je dodao: “Kakav to čovjek možeš biti, udariš djecu na cesti i pobjegneš.” Prema policijskom priopćenju, vozač VW Pola zbog neprilagođene brzine najprije je sletio izvan kolnika u desni odvodni kanal, nakon čega se vratio na kolnik te u zanošenju na lijevom prometnom traku udario u dječake na biciklima.

Prvo je udario u bicikl kojim je nepropisno lijevom stranom u istom smjeru upravljao Karlo (8) bez zaštitne kacige na glavi i koji je pao s bicikla u kanal. Vozilo je potom udarilo u drugi bicikl kojim je nepropisno lijevom stranom u istom smjeru upravljao Luka (9), također bez kacige, i koji je od siline udarca odbačen u kanal te je teško ozlijeđen.

“Sine, majka je s tobom”

Vozilo je sletjelo u lijevi odvodni kanal, nakon čega se vratilo na kolnik i bez zaustavljanja udaljilo s mjesta nesreće. No, vozač je vrlo brzo pronađen jer mu je s automobila otpala prednja registracijska pločica.

– Majka je došla za Lukom u bolnicu i on je onda nakratko otvorio oči i pogledao. Rekla mu je: “Sine, ništa se ne boj, majka je s tobom.” Mislili smo da nije tako strašno, a onda nas je sustigla vijest da mora hitno na operaciju glave – plačnim je glasom rekla gospođa Veronika. Karlovi roditelji o nesreći nisu htjeli govoriti. Napomenuli su tek da njihov sin čeka da mu prijatelj i razredni kolega Luka što prije ozdravi i vrati se kući.

Ključne riječi

Komentara 7

YY
yy1
22:48 13.06.2019.

Pobjeći sa mjesta nesreće a da ne pomogne nastradalima nevjerovatno još čovjek u tim godinama, ali mislim da bi se trebalo društvo malo pozabaviti i sa biciklistima pogotovo ako su djeca kao ova na glavnom putu.

BA
baegnian1
21:03 13.06.2019.

Sinkopa?

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:49 13.06.2019.

Treba uvesti obaveznu klimu u vozilu za vozace starije od 50 godina. I naplatit im pregled svaka 3 mjeseca. I u zimskom periodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije