Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdenko Kiš

Riječanin koji je prodavao oružje mafiji ostaje u istražnom zatvoru

oružje
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
30.07.2014.
u 16:39

Zatvor je Kišu određen zbog opasnosti od bijega, a sudac nije prihvatio da za trajanja postupka Kiš ostane na slobodi uz mjere opreza niti da mu odredi jamstvo u zamjenu za zatvor

Riječanin Zdenko Kiš (66), uhićen po Europskom uhidbenom nalogu prošle srijede u Rijeci na zahtjev talijanskih vlasti koje ga traže zbog izdržavanja kazne zatvora jer je u Italiji 1999. godine pravomoćno osuđen zbog prodaje oružja talijanskoj mafiji, danas se pred državnim odvjetnikom izjasnio da se protivi izručenju, a nekoliko sati kasnije sudac istrage odlučio ga je zadržati u istražnom zatvoru.

Zatvor je Kišu određen zbog opasnosti od bijega, a sudac nije prihvatio da za trajanja postupka Kiš ostane na slobodi uz mjere opreza niti da mu odredi jamstvo u zamjenu za zatvor. Njegova obrana najavila je da će se na odluku suca istrage žaliti.

Odmah nakon uhićenja prošle srijede Kiš, inače srčani bolesnik, je zbog zdravstvenih problema završio u bolnici gdje je imao i operativni zahvat na srcu pa je nakon kratkog oporavka tek danas dopraćen pred državnog odvjetnika i suca.

Kontroverzni Riječanin, nekadašnji nastavnik tjelesnog odgoja, biciklista, ali i osoba koja se kretala u društvu ljudi povezanih s kriminalom i mutnim poslovima na rubu zakona, a u vrijeme rata navodno povezan s nabavom oružja za Hrvatsku vojsku i s dobrim vezama u politici i vojsci, na sudu u Veneciji zajedno sa članovima kriminalne organizacija Mala del Brenta najprije je 1997. godine bio osuđen na 11 i pol godina zatvora, no ta je presuda kasnije, nakon pomilovanja za sve osuđene u tom procesu, preinačena u kaznu od osam i pol godina zatvora koja je pravomoćna. Kišu se sudilo u odsutnosti pa je to jedan od razloga zbog čega se protivi izručenju.

>>'Izručite nam profesora koji je prodavao oružje mafiji'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije