Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio u bijegu

Priveden još jedan napadač iz Uzdolja: Mladić (19) član je jedne navijačke skupine

Foto: PIXSELL/PIXSELL
1/3
12.09.2019.
u 11:27

Osumnjičen je za kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari i nanošenje tjelesnih ozljeda na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe

U Odjelu Općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije je provedeno kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom osumnjičenim za kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari i nanošenje tjelesnih ozljeda na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe.

- Osumnjičeni je, kao pripadnik jedne navijačke skupine iz Splita,  21. kolovoza s ranije prijavljenim, uputio u mjesto Uzdolje znajući da se u tom ugostiteljskom objektu prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys s namjerom nasilničkog ponašanja prema zatečenim osobama. 

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta oštećene, nakon čega je jedan od prijavljenih izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić s ciljem izviđanja, gdje se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši situaciju o gostima kafića, a potom se vratio do osumnjičenih. 

Potom se osumnjičeni, zajedno s ostalim prijavljenima, oko 22.15 osobnim vozilima dovezao ispred ugostiteljskog objekta u koji su zajedno ušli te maskiranih lica tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima.     

Ulaskom u ugostiteljski objekt osumnjičeni je, s ranije prijavljenim, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi, verbalno vrijeđao oštećenu vlasnicu ugostiteljskog objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su zatečene goste u objektu, palicama napali i  njih petero lakše ozlijedili, među kojima i jednog  maloljetnika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave - istakla je glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor.  Svi privedeni su pripadnici splitske navijačke skupine i otprije su poznati po navijačkom nasilju.

Pogledajte video: Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac posjetio je Uzdolje kod Knina

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

TM
trade_mark
11:07 12.09.2019.

morala je prvo organizacija provjerit da nije dečko slučajno vjerodostojan član stranke... da je, onda bi se to malo drugačije odradilo. zato je toliko trajalo.

RO
RobIra
11:10 12.09.2019.

Iako sam navijač Hajduka, u ovom trenutku neki navijači Hajduka su ruglo za Torcidu, Hajduk, Split i Dalmaciju.

Avatar Časnik2
Časnik2
10:52 12.09.2019.

...kak su "hrabri", za umrit od smija. Dobro da nisu vreće nabili na šuplje glave! Živeli jarani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije