Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK

Priveden hrvatski vojnik zbog ubojstva srpskog civila 1991.

oluja
Arhiva VL
18.05.2010.
u 19:29

Božidar Vukušić (55) iz Zagreba po riječima policije 29. prosinca 1991. godine u mjestu Dragišići, nedaleko od Vodica, kršeći pravila međunarodnog prava vatrenim je oružjem usmrtio 59-godišnjeg civila iz Gaćeleza.

Zbog počinjenja ratnog zločina protiv civilnog stanovništva istražnom sucu u Šibeniku danas je priveden Božidar Vukušić (55) iz Zagreba.

Pripadnik Hrvatske vojske po riječima policije 29. prosinca 1991.godine u mjestu Dragišići, nedaleko od Vodica, kršeći pravila međunarodnog prava vatrenim oružjem usmrtio je 59-godišnjeg civila iz Gaćeleza. Ubio je Jovana Ergića, čiji sin Gojko Ergić i danas živi i radi u Šibeniku.

Gojko tvrdi da je njegov otac ubijen nakon akcije Hrvatske vojske u šibenskom zaleđu, 26. prosinca 1991. kada je u Čistoj Maloj poginuo jedan hrvatski vojnik.

- Hrvatski vojnici došli su po mog oca i jednog sumještanina te im naredili da idu pregovarati sa Srbima, zahtijevali su od njih da odu tražiti da im se preda tijelo poginulog vojnika. Sljedeći dan Srbi su predali mrtvo tijelo vojnika. Moj otac i njegov susjed mrtvačkim kolima mrtvaca su dopremili hrvatskim vojnicima u Dragišiće. Susjed je tada poslan kući, a moj otac je ubijen - svjedočio je Gojko Ergić.

Komentara 7

OB
-obrisani-
20:51 18.05.2010.

Jebo ja ovaku državu četnici šeču ulicama a vi zbog ovakivih gluposti sudite našim herojima a siguran sam da je srbin isprovociro napad

Avatar cesare
cesare
21:15 18.05.2010.

srbin isprovocirao napad ha ha pa on je ubijen a da je bio cetnik sigurno se ne bi ni vratio na hr stranu a ni sin ne bi i dan danas zivio u sibeniku pa tako ako postoje relevantni svjedoci o ubojstvu pod hitno ubicu zatvoriti da se ne sece medju nama.

Avatar punkufer
punkufer
12:57 19.05.2010.

Tijekom 1991., a naročito u prosnicu je ubijeno na stotine Hrvata u tom istom kraju. ŠTO JE S ISTRAGAMA TIH ZLOČINA?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije