Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo za bogate

Privatnu ćeliju plaćaju 155 dolara

'Zatvor za bogate' (1)
YouTube
31.08.2012.
u 21:17

Ova je priča izazvala velike polemike je li na djelu diskriminacija među zatvorenicima i stvara li se tako “zatvor za bogate”.

Zatvor u okrugu Alamedi u kalifornijskom gradu Fremontu odlučio je na zatvorenicima nešto i zaraditi pa se tako u “ponudi” našla mogućnost najma posebnih ćelija za zatvorenike koji su osuđeni za sitnije prekršaje poput prometnih kazni. Cijena je 155 dolara za noć plus paušal od 45 dolara.

Kako prenose američki mediji, ova je priča izazvala velike polemike je li na djelu diskriminacija među zatvorenicima i stvara li se tako “zatvor za bogate”.

Iz zatvorske uprave odmah su odgovorili da nije riječ o izoliranom slučaju te kako se to primjenjuje u velikom broju američkih zatvora, posebno u mjestima koja su u financijskim problemima i koja tako pune zatvorsku blagajnu.

Poručili su da se i dalje radi o zatvoru, kako zatvorenici u tim ćelijama i dalje imaju jednak tretman, jednake krevete, jednake deke i jastuke, jedu istu hranu kao i u ostalim okružnim zatvorima, jedino što je u pitanju “manji i mirniji objekt” pa oni koji mogu i žele platiti 155 dolara ostaju pošteđeni kontakta s ostalim zatvorenicima, među kojima su neki i okorjeli kriminalci, osuđeni za teška djela.

>> Filmski bijeg: Član bande Pink Panther pobjegao iz zatvora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije