Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Privatni iznajmljivači sve više brinu o zaštiti svog poslovanja

soba s pogledom
Foto: Thinkstock
PR
Autor
PR članak
12.08.2016.
u 13:15

Pružatelji usluge privatnog smještaja izloženi su raznim rizicima u poslovanju koji mogu imati financijske posljedice. Na sve češće upite o tome kako se zaštititi GRAWE je odgovorio proizvodom prilagođenim upravo toj njihovoj potrebi.

Samo u lipnju 2016. u Hrvatskoj je u privatnom smještaju (sobe, apartmani i kuće za odmor) ostvareno 643,7 tisuća dolazaka gostiju i 3,4 milijuna noćenja. U privatnom smještaju ostvareno je najviše svih noćenja (37,5%), zatim slijedi hotelski smještaj (27,2%) i kampovi (25%). Potražnja za obiteljskim smještajem raste iz godine u godinu i bilježi rast tijekom cijele godine, ne samo tijekom ljeta. Prema podacima iz 2014. obiteljski smještaj u Hrvatskoj raspolaže sa oko 500.000 kreveta u više od 60.000 objekata, a te su brojke u 2016. zasigurno značajno veće. Iz godine u godinu privatni iznajmljivači sve više ulažu u svoje poslovanje, svjesni su apartmanskih trendova u inozemstvu, ali i rizika od kojih se potrebno zaštititi.

Obiteljski smještaj jedan od najuspješnijih oblika malog poduzetništva

Za iznajmljivače kapaciteta do 20 kreveta GRAWE Hrvatska nudi proizvod GRAWE APARTMAN PLUS. Naime, moguće štete nastale na smještajnim objektima te stvarima u njima i osobnim stvarima gostiju, ali i odgovornost prema gostima za slučaj da im se tijekom boravka dogodi nesretni slučaj, dio su svakodnevice Osim nezadovoljstva gostiju, nepredviđene situacije mogu kao posljedicu imati značajne troškove ili u najgorem slučaju prekid poslovanja. Ugovaranjem samo jedne police GRAWE APARTMAN PLUS osigurani su imovina, poslovanje i gosti iznajmljivača. Ukoliko dođe do iznenadnog osiguranog događaja, djelatnici osiguravatelja nastoje u što kraćem roku procijeniti štetu, upoznati ugovaratelja osiguranja o svim fazama obrade štete i u konačnici isplatiti osigurani štetni događaj, kako bi iznajmljivač mogao čim prije nastaviti s pružanjem usluge.

Bezbrižniji i sigurniji „zimmer frei“

„Gost može razbiti staklenu površinu u apartmanu. Polica osiguranja pokrit će materijalnu štetu vlasniku apartmana“, navela je primjer Snježana Žokvić iz Odjela za neživotna osiguranja. „Ukoliko se gost za vrijeme tuširanja poskliznuo, pao i slomio nogu, ozlijeđenom gostu naknadit će se procijenjeni postotak invalidnosti“, dodala je naglasivši kako su osigurani svi prijavljeni gosti koji tijekom osigurateljne godine borave u osiguranoj smještajnoj jedinici. Primjerice, za kuću površine 150 m2 premija osiguranja stambenog objekta i stvari iznosila bi oko 18,70 eura mjesečno ili 1,50 eura/m2 godišnje. Ukoliko se uzmu u obzir cijena gradnje i uređenja, troškovi osiguranja i procjene mogući iznosi šteta, jasno je da prebacivanje rizika s iznajmljivača na osiguravatelje može biti značajna podrška poslovanju.  

Želite prijaviti greške?