Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZNEMIRAVAO GRAĐANE

Pritvoren muškarac koji je širio lažne vijesti o potresima

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
31.12.2020.
u 18:42

Osumnjičeni je danas u žurnom postupku doveden na nadležni općinski sud gdje mu je određena mjera zadržavanja nakon čega je predan u Zatvor u Rijeci

Policija je dovršila istragu nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Vrbovskog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira  - izmišljanje ili širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana. Kako je izvijestila policija, utvrđeno je da je osumnjičeni od 28. prosinca do danas putem društvene mreže te mreže za objavu i razmjenu videozapisa uporno objavljivao lažne i uznemirujuće vijesti i sadržaje o potresima.

Objavljivao je kada će se naredne godine i u kojim mjestima u Hrvatskoj dogoditi potresi te najavljivao nove snimke i predviđanja. Od osumnjičenog 60-godišnjaka privremeno su oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem prekršaja (računala, kamera, mobitel i drugo).

Po završetku kriminalističkog istraživanja policija je protiv 60-godišnjaka podnijela optužni prijedlog, kojim je predložena kazna zatvora od 30 dana i zadržavanje u trajanju od 15 dana zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja te time ponovnog uznemiravanja javnosti.

Osumnjičeni je danas u žurnom postupku doveden na nadležni općinski sud gdje mu je određena mjera zadržavanja nakon čega je predan u Zatvor u Rijeci.

 

>> VIDEO Fotografije koje su obilježile 2020.

Ključne riječi

Komentara 16

AW
Awakening2020
20:40 31.12.2020.

Pa zar ne govore vec danima seizmolozi da se najjaci potres jos ocekuje?!

HE
Herpes
20:30 31.12.2020.

Tako mi i treba kad cuo nikad nije za VPN.

BO
Boromeus
21:44 31.12.2020.

Možda bi bolje bilo da sankcionirate one koji žrtvama potresa broje krvna zrnca i dodatno uznemiruju građane! Hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije