Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPUSKO

Pritvoren 23-godišnjak iz BiH: Za 300 eura švercao migrante

Zeljko Lukunic/PIXSELL
25.10.2020.
u 11:46

Kada su ga u Donjoj Čemernici uočili policijski službenici te mu svjetlosnim i zvučnim signalima naredili da se zaustavi, to nije učinio, već je naglo ubrzao vožnju, pretjecao na nepreglednim mjestima i mjestima gdje je takvo kretanje zabranjeno

Istražni zatvor određen je 23-godišnjem državljaninu BiH koji je na području Topuskog zaustavljen fizičkom blokadom policije, nakon što je uočen kako prevozi ilegalne migrante, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku na svojim internetskim stranicama.

Kako je odvjetništvo objavilo, postoji osnovana sumnja da je 23-godišnjak 20. listopada 2020. nakon prethodnog dogovora i dobivenih uputa od nepoznate osobe, kako bi se okoristio za 300 eura, nakon što je na području Maljevca nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku izvan graničnog prijelaza, preuzeo osobni automobil koji ga je čekao prema prethodnom dogovoru, kao i državljane Sirije za koje je znao da su ušli nezakonito izvan graničnog prijelaza iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Osnovano se sumnja i da ih je osumnjičenik prevozio u smjeru Topuskog, a kada su ga u Donjoj Čemernici uočili policijski službenici te mu svjetlosnim i zvučnim signalima naredili da se zaustavi, to nije učinio, već je naglo ubrzao vožnju, pretjecao na nepreglednim mjestima i mjestima gdje je takvo kretanje zabranjeno i nastavio se kretati prema Vrginmostu, a čime je doveo u opasnost živote osoba koje je prevozio. Prisilno je zaustavljen tek fizičkom blokadom policijskih službenika.

Po ispitivanju osumnjičenika, uz kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja ili boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, državno odvjetništvo je predložilo je sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv njega zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela što je sudac istrage prihvatio.

 

Komentara 1

LI
liliZG
16:28 26.10.2020.

na toj cesti su uvijek murjaci, kod topuskog i prema vrgin mostu.. kaj ovaj amater???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije