Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRTKA PIPISTREL

Sletjeli u jezero s norveškom državnom tajnicom: 'Nije riječ o namjernom rušenju'

Pipistrel
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
21.08.2019.
u 16:39

U Pipistrelu u izjavi za javnost tom prilikom naveli su da se nije radilo o rušenju nego prisilnom slijetanju njihova zrakoplova, pri čemu nitko nije bio ugrožen i ozlijeđen te da je po prvim nalazima do spuštanja na jezero došlo zbog gubitka snage motora.

Slovenski proizvođač lakih letjelica Pipistrel u srijedu je pojasnio neke okolnosti nesreće svog eksperimentalnog  električnog zrakoplovnog modela Alpha Electro G2, do koje je došlo u Norveškoj koja je zainteresirana za suradnju s Pipistrelom, u okviru planirane elektrifikacije vladine zračne flote do 2040. godine.

Norveška tvrtka Avinor, kooperant Pipistrela, prošlog je tjedna na jugu Norveške organizirala prezentaciju Pipistrelovog dvosjeda Alpha Electro G2 članovima norveške vlade,  a tom je prilikom u zrakoplovu bila i državna tajnica za modernizaciju Aase Marthe Horrigmo.

Pilot ovog električnog zrakoplova bio je direktor Avinora Dag Falk-Petersen, ali je letjelica s visokom državnom dužnosnicom grubo sletjela u jedno jezero, odakle su se spasili plivanjem do obale, no nitko nije u incidentu bio ozlijeđen.

Budući da su se u slovenskim medijima pojavile špekulacije o tom događaju i nagađanja da nakon njega norveška nastojanja za elektrifilaciju flote i suradnju s renomiranim slovenskim proizvođačem iz Ajdovščine i moguće narudžbe postaju upitni, javio se Pipistrel, objašnjavajući neke okolnosti vezane uz nesreću.

U Pipistrelu u izjavi za javnost tom prilikom naveli su da se nije radilo o rušenju nego prisilnom slijetanju njihova zrakoplova, pri čemu nitko nije bio ugrožen i ozlijeđen te da je po prvim nalazima do spuštanja na jezero došlo zbog gubitka snage motora.
Unatoč tome, nakon ateriranja Pipistrelova modela u vodi nije došlo do udara visokog napona, što zapravo govori o njihovoj sigurnosti, smatraju u Pipistrelu.

Komentara 2

DU
Deleted user
19:21 21.08.2019.

Ha,ha ..... cuj ovo : ....sletjeli avionom u jezero a nitko nije bio ugrozen. Spasili se plivanjem. Ovo mi je popravilo dan.

MT
makan tahi
09:12 22.08.2019.

zaboravili napunit baterije prije leta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije