Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PUT OD RATA

Prisega ročnika iz vojarne seli na središnji požeški trg, očekuje se i Milanovć

Prisega ročnika iz vojarne seli na središnji požeški trg, očekuje se i Milanovć
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
27.02.2020.
u 16:49

Gost na svečanosti trebao bi biti predsjednik RH Zoran Milanović kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, kojem će biti predan prijavak na početku prisege u 10 sati.

Po prvi put nakon Domovinskog rata i 1992. godine, ročnice i ročnici Hrvatske vojske na vjernost domovini prisegnut će na Trgu svetog Trojstva u Požegi.

Dosad se, naime, ova svečanost redovito održavala u požeškoj vojarni. Prisega 27. naraštaja ročnika na dobrovoljnom vojnom osposobljavanju održat će se 7. ožujka, a pristupit će joj 331 djevojka i mladića. Gradonačelnik Darko Puljašić izrazio je zadovoljstvo što će se prisega održati na središnjem gradskom trgu te pozvao građane da se pridruže manifestaciji.

"Drago mi je da su predstavnici Hrvatske vojske iskazali želju da se svečana prisega održi na našem središnjem trgu, a u cilju promocije Grad Požega s požeškom vojarnom tradicionalno ima izvrsnu suradnju. Hrvatska vojska dio je tkiva hrvatskih građana, dio našeg grada.Pozivam sve naše sugrađane da dođu na postrojavanje, jer imat će prilike vidjeti i  dio tehnike s kojom raspolaže naša vojska", rekao je Puljašić.

Gost na svečanosti trebao bi biti predsjednik RH Zoran Milanović kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, kojem će biti predan prijavak na početku prisege u 10 sati. Uslijedit če postrojavanje mladih ročnika i prisega te u sklopu toga obraćanja najviših uzvanika i obilazak taktičko-tehničkog zbora. Iz policije su upozorili vozače kako će, povodom tog događaja, Trg svetoga Trojstva biti zatvoren za sav promet.

Obuka 27. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u OS RH u Središtu za temeljnu obuku, Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske u Požegi, započela je 14. veljače ove godine. 

 

Komentara 3

DU
Deleted user
17:04 27.02.2020.

Jer dolazi i korona, pa barem vi smanjite okupljanja ljudi, jer ako uđe u vojarne bit će veselo.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
18:46 28.02.2020.

"debilazam ... stalno stvarate dodatne troškove ..."

PR
PrimoracRi
17:53 27.02.2020.

oportunizam je danas dragovoljno. uvijek postoji ali....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije