Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKI UVJETI

Stižu kiša i snijeg, olujno jugo stvarat će probleme u pomorskom prometu

U prijepodnevnim satima u Zagrebu počeo padati snijeg
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
07.12.2021.
u 21:58

Povremenih oborina u unutrašnjosti će biti i u četvrtak, te osobito u subotu, pri čemu će u subotu češće biti susnježice i snijega

Na kopnu će sljedećih razmjerno hladnih dana biti oborina na granici kiše i snijega. Budite oprezni u prometu jer ponegdje je moguća i kiša koja se smrzava na tlu. Više snijega moglo bi biti tijekom vikenda, osobito u gorju i na istoku. Na Jadranu pak valja biti ponovno pripravan na jaku i olujnu buru i sjeverni vjetar, te kišu, koja će povremeno padati i u nastavku radnog dijela ovog tjedna. Mjestimice će biti i obilnija, pogotovo u Dalmaciji - prognozirao je meteorolog Tomislav Kozarić za HRT.

- Iako je u utorak bilo poteškoća u pomorskom prometu zbog bure i sjevernog vjetra, u srijedu poslijepodne bit će još više - zbog olujnog juga - kazao je. 

U srijedu bi prema prognozi meterologa u istočnoj Hrvatskoj trebalo prevladavati sunčano vrijeme uz mjestimičnu jutarnju maglu. Prema večeri sa zapada će doći do porasta naoblake. Vjetar će biti slab, poslijepodne umjeren istočni i jugostočni, dok će najniža jutarnja temperatura od -6 do -3 Celzijevih stupnjeva, najviša dnevna oko 5 Celzijevih stupnjeva. 

Jednako će hladno biti ujutro i u središnjoj Hrvatskoj, a najviša temperatura će biti između 2 i 5 Celzijevih stupnjeva. Iako će tijekom dana biti također sunčano, u noći se očekuju mjestimično susnježica i kiša koja se može smrzavati na tlu. 

Od sredine dana na sjevernom Jadranu se očekuje kiša, krajem dana mjestimice i obilnija, dok će u gorju pasti snijeg i susnježica. U Dalmaciji većinom sunčano tijekom dana, a kiša će pasti navečer kada bi moglo doći i do pljuskova s grmljavinom.

- Na Jadranu u nastavku tjedna promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, u Dalmaciji i obilnijom. Jugo će oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak, sjeverozapadnjak i buru, a krajem petka ponovno jačati. U subotu će zapuhati istočnjak i jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura viša nego u srijedu, a danju svježije. Povremenih oborina u unutrašnjosti će biti i u četvrtak, te osobito u subotu, pri čemu će u subotu češće biti susnježice i snijega. U noćnim i jutarnjim satima moguća je kiša koja će se smrzavati na tlu. U petak uglavnom bez oborine i više sunčanih razdoblja. Vjetar većinom slab, a u subotu će zapuhati umjeren do jak sjeveroistočnjak. Jutra manje hladna nego u srijedu, ali dnevna temperatura većinom niža, prognozirao je Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

>> VIDEO Prisjetite se kako je snijeg zatrpao Zagreb na današnji dan prije devet godina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije