Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE DOGOVOR S VLADOM

Pripremite se na moguće gužve na slovenskoj granici, policajci kreću u štrajk

'10.12..2010.,Bregana - Granicni prijelaz Bregana. Hrvatsko-Slovenska granica. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
Foto: 'Boris Scitar/PIXSELL'
1/3
10.01.2021.
u 17:24

Slovenski mediji navode kako se očekuje da će se štrajku pridružiti oko pet tisuća policijskih službenika.

Slovenska policija kreće u ponedjeljak u bijeli štrajk koji bi se mogao odraziti na odvijanje prometa na graničnim prijelazima s Hrvatskom, objavio je u nedjelju policijski sindikat.

Štrajk počinje u 7 sati i trajat će do opoziva, priopćio je Policijski sindikat Slovenije (PSS).

Sindikalci su nezadovoljni jer nije realiziran dogovor s bivšom vladom po kojem je nekim kategorijama policijskih službenika trebala porasti plaća.  U PSS-u tvrde da je sadašnja vlada poništila taj dogovor zakonom donesenim u rujnu ove godine, bez konzultacija sa sindikatom.

"S obzirom na zakonske  restrikcije za štrajk policijskih djelantika i trenutne epidemiološke prilike, moramo biti svjesni da će štrajk dugo potrajati i da se moramo pobrinuti za svoje zdravlje", priopćio je PSS.

"U postupcima budimo temeljiti, građane i strance pri tome trebamo upoznati s razlozima našeg štrajka i objasniti da on nije usmjeren protiv njih nego protiv vlade i njene arogancije, te da ćemo se  unatoč štrajkaškim aktivnostima  pobrinuti za njihovu sigurnost i sigurnost imovine".

Slovenski mediji navode kako se očekuje da će se štrajku pridružiti oko pet tisuća policijskih službenika.

U štrajku neće sudjelovati manji konkurentski sindikat, Sindikat policije Slovenije.

Komentara 2

DU
Deleted user
22:49 10.01.2021.

Kako štrajk a imaju tako naprednu državu s kojom se HR. ne može ni uspoređivati? Tko sad tu laže?

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
18:34 10.01.2021.

Pripremite se na moguće gužve na slovenskoj schengenskoj granici, policajci kreću u štrajk, žilet žica stoji kao svoja na svome a dužina čekanja se može uz Boga I domoljublje protegnuti od dva ili tri do možda i pet, šest ili sedam sati jer nevinim vitezovima europske civilizacije se niš ne žuri i provjeravaju pasoše i gepeke polako, smireno, pouzdano i savjesno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije