Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijska skupština

Priprema li se prosvjed protiv Roma?

Matija Posavec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
06.02.2020.
u 17:41

- Naše stanovništvo i zajednica učinili su sve što su mogli kako bi popravili situaciju, no sada apeliramo samo na jednu stvar - poštujte red i zakone - istaknuo je Posavec

Vijećnik Skupštine Međimurske županije i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju Matjaš Oršuš upitao je na aktualcu sjednice Županijske skupštine župana Matiju Posavca je li upoznat s informacijama da se priprema prosvjed protiv Roma.

Župan Posavec kazao je da takve informacije nema.

- Naše stanovništvo i zajednica učinili su sve što su mogli kako bi popravili situaciju, no sada apeliramo samo na jednu stvar - poštujte red i zakone. Postoje prava, ali postoje i obaveze. Ne prozivamo kompletnu romsku zajednicu, već problematične pojedince i tolerancija većinskog stanovništva ide kraju. Potrebno je da obje strane budu otvorene za kompromis i dijalog. Budite primjer i bavite se konkretnim problemima. Pomozite nam da zaštitimo većinsko i manjinsko stanovništvo od problematičnih pojedinca i kriminalaca koji teroriziraju našu zajednicu - odgovorio je Posavec. 

Komentara 6

RO
Rope22
18:45 06.02.2020.

Pa što čekate, Međimurci?

BF
bf2
20:53 06.02.2020.

ne živm u međimurju,ali u mojoj blizini također živi znatan broj pripadnika romske manjine,i mogu reći da su (čast izuzetcima) uglavnom problematični. smatram da je tu djelomično kriva i država, iz razloga što se zakon ne primjenjuje na sve građane . socijalna služba, posebno pravosuđe, zatim policija...odmahuju rukom i kažu "oni su cigani","šteta nije velika pa ćete morati sami tužiti",nakon što su pripadnici cijenjene manjine prekinuti u krađi bakrenih oluka i potjerani,policajac je rezignirano objasnio mom šogoru da je dobro da ih nije sustigao,jer da ih je udario on bi snosio sankcije...čopori njihovih pasa lutaju ispred objekata gdje se nalaze socijalni stanovi koje su dobili od grada na korištenje,kada dođe socijala taj dan je obavezno i policija u tom kvartu....da ne nabrajam dalje

MA
Maro
17:54 06.02.2020.

Dignite glas ljudi imate pravo i ne bojte se da Ce vas razni kajtazi tužiti za rasizam...imate pravo tražiti u zemlji u kojoj plaćate porez da svi imaju ista prava i obveze. Zasto im se sustavno dopusta da voze neregistrirane olupine, pale stare aute po šumama kako bi izvukli bakar iz žica u autu, dopista da nemaju važeće vozačke i gradjevinske dozvole, da imaju neuredna dvorišta puna smeca, da ne šalju djecu u školu, da ih stanuje 30 na 20 m2. Da oni ali i svi drugi primaju ikakvu socijalni naknadu u novcu bez obveze da odredjeni broj sati odrade za javno dobro, zasto za ponovoljena djela kradje, djeparenja, nasilja bilo koje vrste ne dobiju maksimalne i bezuvjetne kazne zatvora Itd Itd.....svima isto a to znaci i njima i marsovcima koji ce se jednom naseliti u nasu zemlju...oni su sada praktički iznad zakona.....Hrvatska moze biti zemlja otvorena svima ali SVI moraju imati iISTE obveze i prava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije