Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjere opreza

Primošten zatvorio kafiće, načelnik Petrina svima kupio maske

Foto: Duško jaramaz/Pixsell
1/3
15.03.2020.
u 14:38

Samo se jedan ugostitelj protivio i otvorio je lokal, a onda je i on poslušao. Bez brige, nadoknadit ćemo im štetu. Izaći ćemo im u susret u svemu što možemo, kaže načelnik Stipe Petrina.

U nedjelju se u Primoštenu nije imala gdje popiti kava. Svi kafići, kao i ostali ugostiteljski objekti, odlukom Općine Primošten i načelnika Stipe Petrine zatvoreni su od 15. ožujka. 

Do kada će ova naredba biti na snazi ne zna se. "Do opoziva" kažu u Primoštenu, koji je postao prva Općina u Dalmaciji koja je zbog epidemije koronavirusa uvela mjeru zabrane rada ugostiteljskim objektima.

- Samo se jedan ugostitelj protivio i otvorio je lokal, a onda je i on poslušao. Bez brige, nadoknadit ćemo im štetu. Izaći ćemo im u susret u svemu što možemo. Primjerice, neće plaćati porez ni prirez ni korištenje javnih površina – poručuje načelnik Petrina Dodaje kako oni u Primoštenu imaju naplativost sto po sto, izvrsnu suradnju s ugostiteljima i ova zabrana, koja je svima razumljiva, neće je poremetiti. Inače, u Primoštenu sve funkcionira što treba, kaže Petrina.

Video: Znanstvenik Ivan Đikić o pandemiji i situaciji s koronavirusom

Komunalni redari rade, odvozi se smeće. Zatvoren je vrtić i knjižnica, prestali su s radom sportski klubovi, kulturna društva, udruge građana. Nema nikakvih javnih okupljanja. U hotelu Zora spremna je karantena, za slučaj potrebe. Stipe Petrina otkriva i kako je za sve stanovnike Općine Primošten, njih oko 3000, naručio zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju za dva tjedna, koji će im biti podijeljeni, a primoštensko medicinsko osoblje kompletno je opremio svim propisanim zaštitnim sredstvima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije