Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

Primorac: 'Virus nije oslabio, ali su se okolnosti promijenile'

Dragan Primorac
Marko Lukunić/PIXSELL
28.06.2020.
u 17:33

Teška klinička slika koja se događa nije prisutna. Tu naravno moramo voditi računa da je većina njih dobila bolest prije sedam do 10 dana i moramo pričekati taj vremenski period od jedno još desetak dana da uđemo u 21. dan kako bismo mogli znati je li to nešto prividno ili je to zapravo stvarno - kazao je Primorac

U emisiji Nedjeljom u 2 HRT-a gostovao je genetičar Dragan Primorac. - Otvaranjem granica i popuštanjem mjera bilo je za očekivati da će porasti broj novozaraženih - rekao je Primorac.

Na pitanje je li virus oslabio, Primorac je odgovorio da je on kao struktura stabilan, ali su se niz okolnosti promijenile koje su dovele do toga da mi nemamo ljude na respiratoru, ili ako ih imamo - imamo ih minimalno.

- Teška klinička slika koja se događa nije prisutna. Tu naravno moramo voditi računa da je većina njih dobila bolest prije sedam do 10 dana i moramo pričekati taj vremenski period od jedno još desetak dana da uđemo u 21. dan kako bismo mogli znati je li to nešto prividno ili je to zapravo stvarno - kazao je Primorac.

Virus prema tome, mogli bismo zaključiti, nije oslabio, nego je drugo klimatološko razdoblje, drukčije nam organizam reagira na virus.

- Apsolutno, ali uvjeti koji su doveli do bolesti COVID-19 kojoj mi danas svjedočimo, bitno su drugačiji i ne postoji osoba koja može reći suprotno, jer mi to kao liječnici svaki dan vidimo i zbog toga nema razloga panici, rekao je Primorac.

Ključne riječi

Komentara 8

AN
antiekstremist
17:59 28.06.2020.

A što kaže sveznajući Đikić ??

DU
Deleted user
10:22 29.06.2020.

takvi nam ljudi trebaju, uživao 1 sat slušajući ga.....

XA
xaron
20:09 28.06.2020.

Jel to onaj propali kandidat za Predsjednika ? Evo on ko “ stručnjak” kaže da virus nije oslabio, A vrhunski virolozi iz Italije ( centra zaraze u EU) tvrde suprotno. Pa ko li je sada u pravu ? Nebi se kladio na ovog propalog političara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije